Google moet de komende weken stappen ondernemen om zijn concurrentie meer ruimte te geven. Zo niet, dreigt de Europese Commissie met een formele procedure.

Europees commissaris voor Mededinging Joaquín Almunia heeft zijn bezwaren schriftelijk overgemaakt aan Eric Schmidt, de ceo van Google. Hij hoopt de komende weken tot een schikking te komen, om een aanslepende strijd zoals die met Microsoft te vermijden.

Almunia heeft enkele punten aangestipt die door Google moeten worden aangepast. Hij verwijt het bedrijf onder meer inhoud van concurrenten te verwerken in zijn eigen zoekmachine. Ook de analyse van het surfgedrag om gerichte advertenties te tonen op andere websites is de Commissie een doorn in het oog.

Toegenomen concurrentie

Google is het niet eens met de conclusies die de Europese Commissie trekt uit een onderzoek naar de internetgigant. In de twee jaar dat de Commissie de concurrentie op het internet onderzoekt, is die drastisch toegenomen, zegt een woordvoerder.

"En Google heeft te maken met een behoorlijke concurrentiedruk". Volgens Google heeft er "nog nooit zoveel online innovatie plaatsgevonden". (Belga/KVDA)

Google moet de komende weken stappen ondernemen om zijn concurrentie meer ruimte te geven. Zo niet, dreigt de Europese Commissie met een formele procedure. Europees commissaris voor Mededinging Joaquín Almunia heeft zijn bezwaren schriftelijk overgemaakt aan Eric Schmidt, de ceo van Google. Hij hoopt de komende weken tot een schikking te komen, om een aanslepende strijd zoals die met Microsoft te vermijden. Almunia heeft enkele punten aangestipt die door Google moeten worden aangepast. Hij verwijt het bedrijf onder meer inhoud van concurrenten te verwerken in zijn eigen zoekmachine. Ook de analyse van het surfgedrag om gerichte advertenties te tonen op andere websites is de Commissie een doorn in het oog. Toegenomen concurrentie Google is het niet eens met de conclusies die de Europese Commissie trekt uit een onderzoek naar de internetgigant. In de twee jaar dat de Commissie de concurrentie op het internet onderzoekt, is die drastisch toegenomen, zegt een woordvoerder. "En Google heeft te maken met een behoorlijke concurrentiedruk". Volgens Google heeft er "nog nooit zoveel online innovatie plaatsgevonden". (Belga/KVDA)