De Chinese mededingingsautoriteiten hebben als laatste instantie de weg vrijgemaakt voor de overname van Motorola Mobility door Google. Na acht maanden getouwtrek keurde het ministerie voor Handel in Peking de samenwerking tussen de Amerikaanse gsm-fabrikant en het internetconcern op de Chinese internetmarkt goed. Eerder kreeg Google reeds groen licht in de Verenigde Staten en Europa.

Wel koppelde de Chinese overheid enkele voorwaarden aan de goedkeuring van de overname, met 12,5 miljard dollar de grootste ooit van Google. Zo moet Android voor minstens vijf jaar een vrij en open besturingssysteem blijven. Het ministerie kreeg van Google daartoe de belofte.

De overname van Motorola Mobility geeft Google voor het eerst de mogelijkheid om zelf smartphones en tabletcomputers te produceren. (Belga/KVDA)

De Chinese mededingingsautoriteiten hebben als laatste instantie de weg vrijgemaakt voor de overname van Motorola Mobility door Google. Na acht maanden getouwtrek keurde het ministerie voor Handel in Peking de samenwerking tussen de Amerikaanse gsm-fabrikant en het internetconcern op de Chinese internetmarkt goed. Eerder kreeg Google reeds groen licht in de Verenigde Staten en Europa. Wel koppelde de Chinese overheid enkele voorwaarden aan de goedkeuring van de overname, met 12,5 miljard dollar de grootste ooit van Google. Zo moet Android voor minstens vijf jaar een vrij en open besturingssysteem blijven. Het ministerie kreeg van Google daartoe de belofte. De overname van Motorola Mobility geeft Google voor het eerst de mogelijkheid om zelf smartphones en tabletcomputers te produceren. (Belga/KVDA)