Volgens toezichthouder SEC heeft Goldman Sachs bepaalde kerngegevens verkeerd voorgesteld of niet vermeld in een financieel product in verband met subprime hypotheekkredieten. Dat gebeurde op het ogenblik dat de Amerikaanse huizenmarkt begon te verzwakken.

Het machtige hefboomfonds Paulson & Co had Goldman Sachs ongeveer 15 miljoen dollar betaald om een investeringsproduct op te zetten, meldt de SEC. Goldman Sachs zou dat hebben verzwegen, luidt het in de aanklacht. De investeerders van hun kant verloren daardoor meer dan 1 miljard dollar.

De SEC wijst nu Fabrice Tourre, vicevoorzitter van de Newyorkse bank, aan als de belangrijkste verantwoordelijke van de constructie die teruggaat naar april 2007, net voor het uitbreken van de subprimecrisis.

Volgens toezichthouder SEC heeft Goldman Sachs bepaalde kerngegevens verkeerd voorgesteld of niet vermeld in een financieel product in verband met subprime hypotheekkredieten. Dat gebeurde op het ogenblik dat de Amerikaanse huizenmarkt begon te verzwakken. Het machtige hefboomfonds Paulson & Co had Goldman Sachs ongeveer 15 miljoen dollar betaald om een investeringsproduct op te zetten, meldt de SEC. Goldman Sachs zou dat hebben verzwegen, luidt het in de aanklacht. De investeerders van hun kant verloren daardoor meer dan 1 miljard dollar. De SEC wijst nu Fabrice Tourre, vicevoorzitter van de Newyorkse bank, aan als de belangrijkste verantwoordelijke van de constructie die teruggaat naar april 2007, net voor het uitbreken van de subprimecrisis.