Kennes legde een verklaring af na afloop van een gesprek tussen een delegatie van de Europese ondernemingsraad en topman Nick Reilly.

"Reilly geeft toe", aldus Kennes. "De onderhandelingen worden meteen weer opgestart. Daardoor zijn de aangekondigde vakbondsacties (informatievergaderingen of productieonderbrekingen in de Europese vestigingen, nvdr) opgeschort."

Kennes zegt tevreden te zijn met het geboekte resultaat, maar beklemtoont dat de vakbondsacties wel blijven klaarliggen. "Bij de minste kink in de kabel, gaan we onmiddellijk over tot actie", waarschuwt de vakbondsman.

GM zal de overnamegesprekken opstarten met de Chinese kandidaat-overnemer die in Antwerpen in de eerste plaats minstens 150.000 Astra's (zegt te) willen bouwen. Eerder had de autobouwer nochtans gemeld dat er geen enkele potentiële investeerder voldeed om de Antwerpse fabriek over te nemen.

Mocht blijken dat GM de vakbonden aan het lijntje houdt, dan rekent Kennes "op de Europese vakbondsacties die in de pijplijn blijven zitten".

Kennes legde een verklaring af na afloop van een gesprek tussen een delegatie van de Europese ondernemingsraad en topman Nick Reilly. "Reilly geeft toe", aldus Kennes. "De onderhandelingen worden meteen weer opgestart. Daardoor zijn de aangekondigde vakbondsacties (informatievergaderingen of productieonderbrekingen in de Europese vestigingen, nvdr) opgeschort." Kennes zegt tevreden te zijn met het geboekte resultaat, maar beklemtoont dat de vakbondsacties wel blijven klaarliggen. "Bij de minste kink in de kabel, gaan we onmiddellijk over tot actie", waarschuwt de vakbondsman. GM zal de overnamegesprekken opstarten met de Chinese kandidaat-overnemer die in Antwerpen in de eerste plaats minstens 150.000 Astra's (zegt te) willen bouwen. Eerder had de autobouwer nochtans gemeld dat er geen enkele potentiële investeerder voldeed om de Antwerpse fabriek over te nemen.Mocht blijken dat GM de vakbonden aan het lijntje houdt, dan rekent Kennes "op de Europese vakbondsacties die in de pijplijn blijven zitten".