Het is de tweede keer op rij dat GM positieve kwartaalcijfers optekent. In 2009 leed de autobouwer nog een verlies 12,9 miljard dollar. De overheid redde de autobouwer van de ondergang via forse kapitaalinjecties. GM zag zich genoodzaakt uit de beurs stappen, maar zou zich volgens de laatste berichten voorbereiden op een nieuwe beursgang.

De omzet van GM klimt in het tweede kwartaal met 44 procent tot 33,2 miljard dollar. Vooral in Noord-Amerika en Azië kende de autoverkoop een explosieve stijging. De Europese dochterondernemingen Opel en Vauxhall presteren veel minder goed. Door een besparingsronde wist GM Europe het operationele verlies uiteindelijk te beperken tot 160 miljoen dollar.

Het is de tweede keer op rij dat GM positieve kwartaalcijfers optekent. In 2009 leed de autobouwer nog een verlies 12,9 miljard dollar. De overheid redde de autobouwer van de ondergang via forse kapitaalinjecties. GM zag zich genoodzaakt uit de beurs stappen, maar zou zich volgens de laatste berichten voorbereiden op een nieuwe beursgang. De omzet van GM klimt in het tweede kwartaal met 44 procent tot 33,2 miljard dollar. Vooral in Noord-Amerika en Azië kende de autoverkoop een explosieve stijging. De Europese dochterondernemingen Opel en Vauxhall presteren veel minder goed. Door een besparingsronde wist GM Europe het operationele verlies uiteindelijk te beperken tot 160 miljoen dollar.