Het aandeel GM werd op Wall Street - anderhalf jaar nadat de autobouwer kopje onder ging - gelanceerd tegen een introductieprijs van 33 dollar per gewoon aandeel. GM is erin geslaagd tegen die prijs voor 15,8 miljard gewone aandelen aan de man te brengen. Dankzij een overtoewijzingsoptie kan dat bedrag oplopen tot 23,1 miljard. Dat zou in dat geval de 22,1 miljard van de Agricultural Bank of China overstijgen als grootste beursintroductie ooit.

GM zag zich op 1 juni 2009 verplicht het faillissement aan te vragen - chapter 11 - nadat de teleurgang van de zakenbank Lehman Brothers de wereldeconomie op de rand van de afgrond had gebracht. De Amerikaanse autobouwer, die van de beurs werd geschrapt, werd daarna rechtop gehouden door de overheid met een financiële injectie ter waarde van bijna 50 miljard dollar. Op dit moment bezit de VS-overheid 61 procent van de GM-aandelen. Volgens berekeningen van het persagentschap Bloomberg zou dat aandeel na de beursintroductie zakken tot 37 procent, of tot 33 procent rekening houdend met de overtoewijzingsoptie.

Om de terugkeer van naar de beurs te vieren, mocht algemeen directeur van GM Dan Akerson donderdag de bel luiden bij de start van de handel. Het aandeel sprintte enkele minuten na opening bijna 9 procent hoger tot 35,89 dollar.

GM maakte deel uit van de prestigieuze Dow Jones-index tussen 1925 en juni 2009.

Het aandeel GM werd op Wall Street - anderhalf jaar nadat de autobouwer kopje onder ging - gelanceerd tegen een introductieprijs van 33 dollar per gewoon aandeel. GM is erin geslaagd tegen die prijs voor 15,8 miljard gewone aandelen aan de man te brengen. Dankzij een overtoewijzingsoptie kan dat bedrag oplopen tot 23,1 miljard. Dat zou in dat geval de 22,1 miljard van de Agricultural Bank of China overstijgen als grootste beursintroductie ooit.GM zag zich op 1 juni 2009 verplicht het faillissement aan te vragen - chapter 11 - nadat de teleurgang van de zakenbank Lehman Brothers de wereldeconomie op de rand van de afgrond had gebracht. De Amerikaanse autobouwer, die van de beurs werd geschrapt, werd daarna rechtop gehouden door de overheid met een financiële injectie ter waarde van bijna 50 miljard dollar. Op dit moment bezit de VS-overheid 61 procent van de GM-aandelen. Volgens berekeningen van het persagentschap Bloomberg zou dat aandeel na de beursintroductie zakken tot 37 procent, of tot 33 procent rekening houdend met de overtoewijzingsoptie.Om de terugkeer van naar de beurs te vieren, mocht algemeen directeur van GM Dan Akerson donderdag de bel luiden bij de start van de handel. Het aandeel sprintte enkele minuten na opening bijna 9 procent hoger tot 35,89 dollar. GM maakte deel uit van de prestigieuze Dow Jones-index tussen 1925 en juni 2009.