GlaxoSmithKline (GSK), de grootste Britse geneesmiddelenproducent, schrapt wereldwijd 4.000 banen. Dat heeft de Sunday Times gemeld.

Het is nog niet bekend of er ook ontslagen vallen in België. GSK stelt 7.000 mensen tewerk in Genval, Rixensart, Waver en Gembloers.

Volgens Sunday Times vallen de meeste ontslagen in Europa en de Verenigde Staten vallen. De geneesmiddelproducent wil zich meer gaan toeleggen op de groeilanden.

"Wij zijn op de hoogte gesteld van de plannen, maar hebben nog geen duidelijkheid over de gevolgen voor ons land", zegt Julien Brabants van de Belgische afdeling.

Eind januari kondigde de Britse sectorgenoot Astra Zeneca al aan
8.000 banen te zullen schrappen. De bedrijven hebben het moeilijk omdat de patenten op enkele verkoopstoppers vervallen zijn of binnenkort vervallen.

GSK heeft iets betere vooruitzichten omdat er enkele potentiële verkoopstoppers in de pijplijn zitten. Het bedrijf werkt onder meer aan een vaccin tegen meningitis en een middel tegen lupus. GSK stelt 99.000 mensen tewerk, van wie 7.000 in België.

GlaxoSmithKline (GSK), de grootste Britse geneesmiddelenproducent, schrapt wereldwijd 4.000 banen. Dat heeft de Sunday Times gemeld. Het is nog niet bekend of er ook ontslagen vallen in België. GSK stelt 7.000 mensen tewerk in Genval, Rixensart, Waver en Gembloers. Volgens Sunday Times vallen de meeste ontslagen in Europa en de Verenigde Staten vallen. De geneesmiddelproducent wil zich meer gaan toeleggen op de groeilanden. "Wij zijn op de hoogte gesteld van de plannen, maar hebben nog geen duidelijkheid over de gevolgen voor ons land", zegt Julien Brabants van de Belgische afdeling. Eind januari kondigde de Britse sectorgenoot Astra Zeneca al aan 8.000 banen te zullen schrappen. De bedrijven hebben het moeilijk omdat de patenten op enkele verkoopstoppers vervallen zijn of binnenkort vervallen. GSK heeft iets betere vooruitzichten omdat er enkele potentiële verkoopstoppers in de pijplijn zitten. Het bedrijf werkt onder meer aan een vaccin tegen meningitis en een middel tegen lupus. GSK stelt 99.000 mensen tewerk, van wie 7.000 in België.