Volkswagen raakte in het najaar van 2015 in opspraak toen bleek dat het bedrijf jarenlang had gefraudeerd bij de toelatingstests voor dieselmotoren. De wagens waren voorzien van 'sjoemelsoftware', waardoor ze in het laboratorium veel schoner uit de bus kwamen dan ze bij normaal gebruik op de openbare weg waren. Winterkorn stapte op kort nadat het dieselschandaal aan het licht kwam.

De affaire heeft al geleid tot verschillende boetes en schikkingen, waarmee in totaal vele miljarden dollars gemoeid zijn. In de Verenigde Staten werden eerder al enkele voormalige medewerkers van Volkswagen tot gevangenisstraffen veroordeeld. Ook lopen ook nog talloze schadeclaims tegen het bedrijf.

Volkswagen raakte in het najaar van 2015 in opspraak toen bleek dat het bedrijf jarenlang had gefraudeerd bij de toelatingstests voor dieselmotoren. De wagens waren voorzien van 'sjoemelsoftware', waardoor ze in het laboratorium veel schoner uit de bus kwamen dan ze bij normaal gebruik op de openbare weg waren. Winterkorn stapte op kort nadat het dieselschandaal aan het licht kwam. De affaire heeft al geleid tot verschillende boetes en schikkingen, waarmee in totaal vele miljarden dollars gemoeid zijn. In de Verenigde Staten werden eerder al enkele voormalige medewerkers van Volkswagen tot gevangenisstraffen veroordeeld. Ook lopen ook nog talloze schadeclaims tegen het bedrijf.