Door de moeilijkheden van Dexia zit de Gemeentelijke Holding, met 14 procent de tweede aandeelhouder van Dexia, in financiële ademnood. De holding wil de waarborg die de gewesten gaven voor leningen verlengd zien tot eind dit jaar. De huidige waarborg loopt op 1 juli af.

Daarnaast vraagt de Gemeentelijke Holding om het waarborgbedrag te verdubbelen tot 250 miljoen euro. De Vlaamse, Waalse en Brusselse regering hebben woensdag over die vraag overlegd. Ze zijn "onder bepaalde voorwaarden principieel akkoord" met een verlenging en een verhoging, is vernomen bij het kabinet van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

Hoe lang die verlenging zou lopen en hoeveel de waarborg kan worden, is nog niet duidelijk. De gewestregeringen gaan nu hun voorwaarden uitwerken en voorleggen aan de Gemeentelijke Holding. Volgende week woensdag nemen ze een finale beslissing. (Belga)

Door de moeilijkheden van Dexia zit de Gemeentelijke Holding, met 14 procent de tweede aandeelhouder van Dexia, in financiële ademnood. De holding wil de waarborg die de gewesten gaven voor leningen verlengd zien tot eind dit jaar. De huidige waarborg loopt op 1 juli af. Daarnaast vraagt de Gemeentelijke Holding om het waarborgbedrag te verdubbelen tot 250 miljoen euro. De Vlaamse, Waalse en Brusselse regering hebben woensdag over die vraag overlegd. Ze zijn "onder bepaalde voorwaarden principieel akkoord" met een verlenging en een verhoging, is vernomen bij het kabinet van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). Hoe lang die verlenging zou lopen en hoeveel de waarborg kan worden, is nog niet duidelijk. De gewestregeringen gaan nu hun voorwaarden uitwerken en voorleggen aan de Gemeentelijke Holding. Volgende week woensdag nemen ze een finale beslissing. (Belga)