"De raad van bestuur blijft unaniem overtuigd dat de prijs van 69 dollar per aandeel onaangepast en opportunistisch is, dat hij de onderneming ernstig onderwaardeert en de projecten om waarde te creëren voor de aandeelhouders niet erkent, en dat hij niet in het belang is van Genzyme en zijn aandeelhouders", luidt het.

Genzyme vraagt de aandeelhouders hun aandelen niet aan Sanofi-Aventis te verkopen. Het bod loopt tot 10 december.

Sanofi-Aventis lanceerde maandag het vijandige overnamebod nadat zijn prooi eerder een vriendelijk overnamebod voor hetzelfde bedrag had afgewezen.

"De raad van bestuur blijft unaniem overtuigd dat de prijs van 69 dollar per aandeel onaangepast en opportunistisch is, dat hij de onderneming ernstig onderwaardeert en de projecten om waarde te creëren voor de aandeelhouders niet erkent, en dat hij niet in het belang is van Genzyme en zijn aandeelhouders", luidt het. Genzyme vraagt de aandeelhouders hun aandelen niet aan Sanofi-Aventis te verkopen. Het bod loopt tot 10 december. Sanofi-Aventis lanceerde maandag het vijandige overnamebod nadat zijn prooi eerder een vriendelijk overnamebod voor hetzelfde bedrag had afgewezen.