Volgens Bloomberg zou de prospectus ofwel vrijdag, ofwel ten laatste maandag, ingediend worden bij de Amerikaanse beursautoriteit SEC.

Als er effectief 12 tot 16 miljard dollar wordt opgehaald, gaat het om de tweede grootste beursgang ooit in de VS, na die van Visa Inc. waarbij in maart 2008 19,7 miljard dollar werd opgehaald. De beursgang is de eerste stap van GM om zich los te maken van de overheidscontrole.

Het zou vooral de Amerikaanse staat zijn die een deel van zijn 304 miljoen aandelen van de hand wil doen, om zijn belang te laten zakken tot onder de helft. Bij GM wilde men de geruchten donderdag niet bevestigen.

"We zullen een beursgang doen wanneer de voorwaarden goed zijn voor het bedrijf en in de financiële markten", luidde het. Het bedrijf komt later op de dag met -naar verwachting goede- resultaten voor het tweede kwartaal.

Volgens Bloomberg zou de prospectus ofwel vrijdag, ofwel ten laatste maandag, ingediend worden bij de Amerikaanse beursautoriteit SEC. Als er effectief 12 tot 16 miljard dollar wordt opgehaald, gaat het om de tweede grootste beursgang ooit in de VS, na die van Visa Inc. waarbij in maart 2008 19,7 miljard dollar werd opgehaald. De beursgang is de eerste stap van GM om zich los te maken van de overheidscontrole. Het zou vooral de Amerikaanse staat zijn die een deel van zijn 304 miljoen aandelen van de hand wil doen, om zijn belang te laten zakken tot onder de helft. Bij GM wilde men de geruchten donderdag niet bevestigen. "We zullen een beursgang doen wanneer de voorwaarden goed zijn voor het bedrijf en in de financiële markten", luidde het. Het bedrijf komt later op de dag met -naar verwachting goede- resultaten voor het tweede kwartaal.