Het contact in sommige voertuigen sloeg zonder waarschuwing af, waardoor het stuur blokkeerde, en de versnellingen of de airbags niet langer functioneerden.

Over de grootte van de boete wordt volgens de New York Times nog onderhandeld maar ze zou hoger liggen dan wat Toyoto in 2014 betaalde; 1,2 miljard dollar (1,08 miljard euro). Die boete sloeg op problemen met de versnellingen.

In het geval van General Motors was het probleem sinds 2005 bekend bij het bedrijf, maar indertijd werden geen voertuigen teruggeroepen. In het onderzoek, dat al een jaar loopt, wordt ook nagegaan of het bedrijf in 2009 fraude pleegde door valse gegevens voor te leggen, toen de overheid een noodlijdend GM van het faillissement redde.

Familieleden

Laattijdig, sinds februari 2014, werden auto's teruggeroepen. Er zouden nu in totaal 30 miljoen auto's onder handen zijn genomen.

Een regeling met de overheid betekent nog niet het einde van de zaak, aangezien de familieleden van de slachtoffers nog klacht kunnen indienen.

(Belga/RR)

Het contact in sommige voertuigen sloeg zonder waarschuwing af, waardoor het stuur blokkeerde, en de versnellingen of de airbags niet langer functioneerden. Over de grootte van de boete wordt volgens de New York Times nog onderhandeld maar ze zou hoger liggen dan wat Toyoto in 2014 betaalde; 1,2 miljard dollar (1,08 miljard euro). Die boete sloeg op problemen met de versnellingen.In het geval van General Motors was het probleem sinds 2005 bekend bij het bedrijf, maar indertijd werden geen voertuigen teruggeroepen. In het onderzoek, dat al een jaar loopt, wordt ook nagegaan of het bedrijf in 2009 fraude pleegde door valse gegevens voor te leggen, toen de overheid een noodlijdend GM van het faillissement redde.Laattijdig, sinds februari 2014, werden auto's teruggeroepen. Er zouden nu in totaal 30 miljoen auto's onder handen zijn genomen. Een regeling met de overheid betekent nog niet het einde van de zaak, aangezien de familieleden van de slachtoffers nog klacht kunnen indienen.(Belga/RR)