Volgens de peiling van human resources-bureau Manpower rekent 85 procent van de Belgische werkgevers op een status-quo op het gebied van tewerkstelling, verwacht 8 procent personeel aan te werven en houdt 4 procent er rekening mee werknemers te ontslaan.

Terwijl de werkgevers in Brussel optimistisch blijken, vallen er in Vlaanderen en Wallonië nauwelijks aanwervingsplannen te bekennen.

Manpower peilde eind januari bij 750 Belgische bedrijven naar hun vooruitzichten voor de arbeidsmarkt. De vooruitzichten zijn positief in zes van de tien bevraagde sectoren in België, vooral in de financiële sector en de industrie.

"Na uitzuivering van de seizoensvariaties staat de barometer op een voorzichtig positieve +3. Dat is vergelijkbaar met het vorige kwartaal, maar wel een aanzienlijke daling met 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar," luidt het bij Manpower.

Kortom: "Volgens de prognoses voor het tweede kwartaal is er nog geen verbetering in zicht op de Belgische arbeidsmarkt. Desondanks blijven de Belgische werkgevers, net zoals de collega's uit de meeste andere wereldwijd bevraagde landen, voorzichtig positief en stabiel inzake hun aanwervingsplannen in vergelijking met het vorige kwartaal", verduidelijkt Philippe Lacroix, managing director van Manpower België-Luxemburg

Wereldwijd werden 65.000 werkgevers gepolst naar hun intenties in verband met tewerkstelling. Uit die peiling blijkt dat de economische malaise vooral in Europa blijft wegen op het vertrouwen van de werkgevers. Ondanks de aanhoudende onzekerheid houden de werkgevers in driekwart van de landen die Manpower onderzocht heeft er rekening mee dat ze meer personeel zullen aanwerven in het tweede kwartaal van 2012.

Het optimisme heerst vooral in India en Brazilië, dat vertrouwen wint door het aangekondigde wereldkampioenschap voetbal in 2014. De wereldpot voetbal zou tot 700.000 nieuwe banen meebrengen. (BO)

Volgens de peiling van human resources-bureau Manpower rekent 85 procent van de Belgische werkgevers op een status-quo op het gebied van tewerkstelling, verwacht 8 procent personeel aan te werven en houdt 4 procent er rekening mee werknemers te ontslaan.Terwijl de werkgevers in Brussel optimistisch blijken, vallen er in Vlaanderen en Wallonië nauwelijks aanwervingsplannen te bekennen.Manpower peilde eind januari bij 750 Belgische bedrijven naar hun vooruitzichten voor de arbeidsmarkt. De vooruitzichten zijn positief in zes van de tien bevraagde sectoren in België, vooral in de financiële sector en de industrie."Na uitzuivering van de seizoensvariaties staat de barometer op een voorzichtig positieve +3. Dat is vergelijkbaar met het vorige kwartaal, maar wel een aanzienlijke daling met 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar," luidt het bij Manpower.Kortom: "Volgens de prognoses voor het tweede kwartaal is er nog geen verbetering in zicht op de Belgische arbeidsmarkt. Desondanks blijven de Belgische werkgevers, net zoals de collega's uit de meeste andere wereldwijd bevraagde landen, voorzichtig positief en stabiel inzake hun aanwervingsplannen in vergelijking met het vorige kwartaal", verduidelijkt Philippe Lacroix, managing director van Manpower België-LuxemburgWereldwijd werden 65.000 werkgevers gepolst naar hun intenties in verband met tewerkstelling. Uit die peiling blijkt dat de economische malaise vooral in Europa blijft wegen op het vertrouwen van de werkgevers. Ondanks de aanhoudende onzekerheid houden de werkgevers in driekwart van de landen die Manpower onderzocht heeft er rekening mee dat ze meer personeel zullen aanwerven in het tweede kwartaal van 2012.Het optimisme heerst vooral in India en Brazilië, dat vertrouwen wint door het aangekondigde wereldkampioenschap voetbal in 2014. De wereldpot voetbal zou tot 700.000 nieuwe banen meebrengen. (BO)