Telenet boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 42,8 miljoen euro tegenover 13,1 miljoen in dezelfde periode 2010. Volgens Telenet gaat het voornamelijk om 'papieren' winst door een aantal factoren en is er onderliggend nauwelijks verschil. De omzet ging 4,6 procent hoger tot 331,6 miljoen euro

CFO Renaat Berckmoes wees op een vertraging op de markt. "We merken dat het beschikbare inkomen krimpt als gevolg van onder meer hoge energieprijzen", verduidelijkte hij. "We zien dat bijvoorbeeld ook bij Belcompany, waar minder handsets over de toonbank zijn gegaan."

De belangrijkste groeipolen voor Telenet blijven mobiele telefonie en digitale tv. Op dit moment kijkt al 57 procent van de Telenet-klanten digitaal.

Volgens CEO Sickinghe zal gesprekstelefonie de komende vijf tot acht jaar nog wel belangrijk zijn, maar "gaat de wereld voor mobiel internet". De CEO wees erop dat Telenet gelooft in een "convergerende toekomst", maar wilde niet ingaan op vragen over de kandidatuur die het telecombedrijf samen met Voo heeft ingediend voor de vierde Belgische 3G-licentie.

Telenet boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 42,8 miljoen euro tegenover 13,1 miljoen in dezelfde periode 2010. Volgens Telenet gaat het voornamelijk om 'papieren' winst door een aantal factoren en is er onderliggend nauwelijks verschil. De omzet ging 4,6 procent hoger tot 331,6 miljoen euroCFO Renaat Berckmoes wees op een vertraging op de markt. "We merken dat het beschikbare inkomen krimpt als gevolg van onder meer hoge energieprijzen", verduidelijkte hij. "We zien dat bijvoorbeeld ook bij Belcompany, waar minder handsets over de toonbank zijn gegaan." De belangrijkste groeipolen voor Telenet blijven mobiele telefonie en digitale tv. Op dit moment kijkt al 57 procent van de Telenet-klanten digitaal. Volgens CEO Sickinghe zal gesprekstelefonie de komende vijf tot acht jaar nog wel belangrijk zijn, maar "gaat de wereld voor mobiel internet". De CEO wees erop dat Telenet gelooft in een "convergerende toekomst", maar wilde niet ingaan op vragen over de kandidatuur die het telecombedrijf samen met Voo heeft ingediend voor de vierde Belgische 3G-licentie.