De autoriteiten sloten het onderzoek wegens niet-nakoming van documentatieverplichtingen tegen Opel al in februari af. De boete is inmiddels betaald, verklaarde een woordvoerster van de Duitse wagenbouwer dinsdag. Opel zal dus niet worden geconfronteerd met een proces zoals dat van Volkswagen.

De procedures tegen zes verantwoordelijke managers werden geseponeerd wegens geringe schuld of tegen betaling van voorwaarden. Opel benadrukt zelf dat de betaling van de boete niet mag gezien worden als een schuldbekentenis en houdt vol 'dat alle voertuigen te allen tijde aan de wettelijke voorschriften voldeden'.

In 2015 barstte een wereldwijd schandaal los, toen bleek dat Volkswagen zijn dieselmotoren had gemanipuleerd om zo de wettelijke uitstootnormen te omzeilen. Ook andere constructeurs, zoals Opel, zijn intussen beschuldigd van gelijkaardige praktijken met bepaalde modellen.

De autoriteiten sloten het onderzoek wegens niet-nakoming van documentatieverplichtingen tegen Opel al in februari af. De boete is inmiddels betaald, verklaarde een woordvoerster van de Duitse wagenbouwer dinsdag. Opel zal dus niet worden geconfronteerd met een proces zoals dat van Volkswagen. De procedures tegen zes verantwoordelijke managers werden geseponeerd wegens geringe schuld of tegen betaling van voorwaarden. Opel benadrukt zelf dat de betaling van de boete niet mag gezien worden als een schuldbekentenis en houdt vol 'dat alle voertuigen te allen tijde aan de wettelijke voorschriften voldeden'. In 2015 barstte een wereldwijd schandaal los, toen bleek dat Volkswagen zijn dieselmotoren had gemanipuleerd om zo de wettelijke uitstootnormen te omzeilen. Ook andere constructeurs, zoals Opel, zijn intussen beschuldigd van gelijkaardige praktijken met bepaalde modellen.