Dat meldt de vakbond ACV-CSC Metea maandag en daarna bevestigde GM Belgium het nieuws in mededeling. Het bedrijf
blijft evenwel bereid om in afwachting elk "redelijk voorstel" van een investeerder te bespreken.

De vakbond stelt dat GM de werknemers in Antwerpen "op schandelijke wijze" een rad voor de ogen gedraaid heeft en roept de autobouwer op om de fabriek voor een symbolische euro aan de regio en werknemers te geven, zodat snel werk kan gemaakt worden van een reconversie.

"Vanaf de aankondiging van de intentie tot sluiting van de fabriek aan de Noorderlaan op 21 januari van dit jaar, werd onmiddellijk duidelijk dat GM er alles zou aan doen om een overname te doen mislukken", klinkt het in een persbericht.

Een werkgroep met de vakbonden moest uiterlijk 30 september 2010 een overnemer vinden, die de fabriek effectief zou overnemen vanaf begin 2011. "Een onmogelijke opdracht om in slechts 4 maanden tijd een ernstig bod te onderhandelen", aldus ACV-CSC Metea.

De vakbond wil nu samen met de Vlaamse regering werken aan een nieuw industrieel project en roept de Vlaamse regering op om "onverwijld een echte reconversiegroep samen te roepen".

Dat meldt de vakbond ACV-CSC Metea maandag en daarna bevestigde GM Belgium het nieuws in mededeling. Het bedrijf blijft evenwel bereid om in afwachting elk "redelijk voorstel" van een investeerder te bespreken. De vakbond stelt dat GM de werknemers in Antwerpen "op schandelijke wijze" een rad voor de ogen gedraaid heeft en roept de autobouwer op om de fabriek voor een symbolische euro aan de regio en werknemers te geven, zodat snel werk kan gemaakt worden van een reconversie. "Vanaf de aankondiging van de intentie tot sluiting van de fabriek aan de Noorderlaan op 21 januari van dit jaar, werd onmiddellijk duidelijk dat GM er alles zou aan doen om een overname te doen mislukken", klinkt het in een persbericht. Een werkgroep met de vakbonden moest uiterlijk 30 september 2010 een overnemer vinden, die de fabriek effectief zou overnemen vanaf begin 2011. "Een onmogelijke opdracht om in slechts 4 maanden tijd een ernstig bod te onderhandelen", aldus ACV-CSC Metea. De vakbond wil nu samen met de Vlaamse regering werken aan een nieuw industrieel project en roept de Vlaamse regering op om "onverwijld een echte reconversiegroep samen te roepen".