De directie van de papierfabriek Sappi in Lanaken heeft dinsdag meegedeeld dat de investering van 42 tot 75 miljoen euro in een nieuwe warmtekrachtcentrale er uiteindelijk niet komt.

Aangezien de miljoeneninvestering bij de aankondiging ervan een jaar geleden werd beschouwd als erg belangrijk voor de toekomst van het bedrijf, vragen de vakbonden bijkomende investeringen in andere projecten om de positie van Sappi Lanaken stabiel te houden. De bonden vrezen namelijk dat er een zware reorganisatie volgt.

In oktober 2011 kwam bij Sappi Lanaken het bericht binnen dat de Zuid-Afrikaanse moedermaatschappij groen licht gaf voor een investering van 42 miljoen euro in een nieuwe warmtekrachtcentrale. Eerder sprak het bedrijf zelfs van een bedrag van 75 miljoen euro. (Belga/BO)

De directie van de papierfabriek Sappi in Lanaken heeft dinsdag meegedeeld dat de investering van 42 tot 75 miljoen euro in een nieuwe warmtekrachtcentrale er uiteindelijk niet komt.Aangezien de miljoeneninvestering bij de aankondiging ervan een jaar geleden werd beschouwd als erg belangrijk voor de toekomst van het bedrijf, vragen de vakbonden bijkomende investeringen in andere projecten om de positie van Sappi Lanaken stabiel te houden. De bonden vrezen namelijk dat er een zware reorganisatie volgt.In oktober 2011 kwam bij Sappi Lanaken het bericht binnen dat de Zuid-Afrikaanse moedermaatschappij groen licht gaf voor een investering van 42 miljoen euro in een nieuwe warmtekrachtcentrale. Eerder sprak het bedrijf zelfs van een bedrag van 75 miljoen euro. (Belga/BO)