Bit4You zei bij de lancering eerder deze week, waarbij minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) eregast was, dat het van de bevoegde toezichthouders groen licht heeft gekregen om in ons land cryptoactiva aan te bieden. Maar de toezichthouders nuanceren dat dus.

'Het klopt dat we een onderhoud gehad hebben, maar we hebben het bedrijf meegegeven dat deze diensten niet onder onze bevoegdheid vallen', zegt de FSMA. 'Het rechtstreeks kopen of verkopen van virtuele munten is niet gereguleerd in België. De handel in financiële instrumenten en beleggingsproducten die aan dat soort activa zijn verbonden, is dat wel. Ook reclame voor dat soort effecten maken, kan niet. Wij treden op in de laatste twee situaties.'

Bij de Nationale Bank klinkt een gelijkaardig verhaal.

Bit4You zei bij de lancering eerder deze week, waarbij minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) eregast was, dat het van de bevoegde toezichthouders groen licht heeft gekregen om in ons land cryptoactiva aan te bieden. Maar de toezichthouders nuanceren dat dus. 'Het klopt dat we een onderhoud gehad hebben, maar we hebben het bedrijf meegegeven dat deze diensten niet onder onze bevoegdheid vallen', zegt de FSMA. 'Het rechtstreeks kopen of verkopen van virtuele munten is niet gereguleerd in België. De handel in financiële instrumenten en beleggingsproducten die aan dat soort activa zijn verbonden, is dat wel. Ook reclame voor dat soort effecten maken, kan niet. Wij treden op in de laatste twee situaties.' Bij de Nationale Bank klinkt een gelijkaardig verhaal.