Het ziet er sterk naar uit dat de regering Belgacom-CEO Didier Bellens ontslaat om dwingende redenen. Dat betekent dat hij geen gouden parachute krijgt. In dat geval lijkt de kans groot dat Bellens zijn ontslag zal aanvechten voor de rechtbank.

Officieel beslist de regering pas deze namiddag over het lot van Belgacomtopman Didier Bellens, maar de kogel lijkt al door de kerk. Verschillende media melden op basis van regeringsbronnen dat de beslissing al genomen is: Bellens moet eruit.

Rest de vraag: krijgt hij een zogenaamde gouden parachute? Officieel heeft hij recht op een vertrekpremie van meer dan twee miljoen euro.

Vertrouwensbreuk 'Hij zal weggestuurd worden en dat zal gebeuren zonder vertrekpremie of met een lagere minnelijke schikking,' zo zei een minister aan persagentschap Belga. Een en ander betekent dat de regering Bellens ontslaat om dwingende redenen, op basis van bijvoorbeeld een zware fout of een vertrouwensbreuk.

Bellens ligt al weken op ramkoers met de regering en het parlement. Zo noemde hij tijdens een meeting van de Brusselse zakenclub B19 Country Club premier Elio Di Rupo (PS), die hem lange tijd een hand boven het hoofd heeft gehouden, 'een klein kind dat met Sinterklaas zijn cadeautje komt halen bij Belgacom'.

In een interview met Le Soir liet Bellens gisteren nog verstaan dat hij niet weg wilde bij Belgacom. 'Ik heb gevochten voor de belangen van het bedrijf. Dat is een soort fierheid geworden', zei hij.

Als de regering Didier Bellens aan de deur zet zonder vertrekpremie, dan lijkt de kans groot dat hij dat zal aanvechten voor de rechtbank. (KVDA)

Het ziet er sterk naar uit dat de regering Belgacom-CEO Didier Bellens ontslaat om dwingende redenen. Dat betekent dat hij geen gouden parachute krijgt. In dat geval lijkt de kans groot dat Bellens zijn ontslag zal aanvechten voor de rechtbank. Officieel beslist de regering pas deze namiddag over het lot van Belgacomtopman Didier Bellens, maar de kogel lijkt al door de kerk. Verschillende media melden op basis van regeringsbronnen dat de beslissing al genomen is: Bellens moet eruit. Rest de vraag: krijgt hij een zogenaamde gouden parachute? Officieel heeft hij recht op een vertrekpremie van meer dan twee miljoen euro. Vertrouwensbreuk 'Hij zal weggestuurd worden en dat zal gebeuren zonder vertrekpremie of met een lagere minnelijke schikking,' zo zei een minister aan persagentschap Belga. Een en ander betekent dat de regering Bellens ontslaat om dwingende redenen, op basis van bijvoorbeeld een zware fout of een vertrouwensbreuk. Bellens ligt al weken op ramkoers met de regering en het parlement. Zo noemde hij tijdens een meeting van de Brusselse zakenclub B19 Country Club premier Elio Di Rupo (PS), die hem lange tijd een hand boven het hoofd heeft gehouden, 'een klein kind dat met Sinterklaas zijn cadeautje komt halen bij Belgacom'. In een interview met Le Soir liet Bellens gisteren nog verstaan dat hij niet weg wilde bij Belgacom. 'Ik heb gevochten voor de belangen van het bedrijf. Dat is een soort fierheid geworden', zei hij. Als de regering Didier Bellens aan de deur zet zonder vertrekpremie, dan lijkt de kans groot dat hij dat zal aanvechten voor de rechtbank. (KVDA)