De top van de Belgisch-Franse bank-verzekeraar Dexia zal geen bonus ontvangen. Dat is een gevolg van de beslissing om versneld af te slanken. Door die beslissing - waarvoor Dexia in het tweede kwartaal een minwaarde boekt van 3,6 miljard euro - zal de bank-verzekeraar ook over het hele boekjaar verlies lijden, al zal dat jaarverlies minder groot zijn.

"Geen winst, geen bonus"

"In de gewone bankactiviteiten in België, Turkije en Luxemburg draaien we mooie winsten. Die zullen dit (die minwaarde) deels compenseren", zo zegt Dexia-voorzitter Jean-Luc Dehaene in de krant De Standaard. Dat heeft ook gevolgen voor het bonusbeleid, dat bij Dexia voortaan gekoppeld wordt aan de winst. "Geen winst in 2011 betekent geen variabel loon voor de top en geen dividend", bevestigt Dehaene.

Bij Dexia was de voorbije weken veel te doen over de bonussen die de top dit jaar kreeg. (Belga/INM)

De top van de Belgisch-Franse bank-verzekeraar Dexia zal geen bonus ontvangen. Dat is een gevolg van de beslissing om versneld af te slanken. Door die beslissing - waarvoor Dexia in het tweede kwartaal een minwaarde boekt van 3,6 miljard euro - zal de bank-verzekeraar ook over het hele boekjaar verlies lijden, al zal dat jaarverlies minder groot zijn."Geen winst, geen bonus" "In de gewone bankactiviteiten in België, Turkije en Luxemburg draaien we mooie winsten. Die zullen dit (die minwaarde) deels compenseren", zo zegt Dexia-voorzitter Jean-Luc Dehaene in de krant De Standaard. Dat heeft ook gevolgen voor het bonusbeleid, dat bij Dexia voortaan gekoppeld wordt aan de winst. "Geen winst in 2011 betekent geen variabel loon voor de top en geen dividend", bevestigt Dehaene. Bij Dexia was de voorbije weken veel te doen over de bonussen die de top dit jaar kreeg. (Belga/INM)