Het Duitse technologiebedrijf Siemens wil tegen eind volgend jaar 15.000 banen schrappen. Een derde daarvan zou sneuvelen in Duitsland zelf. In België zijn onlangs een tiental werknemers ontslagen.

Siemens gaat tegen september volgend jaar in de hele wereld 15.000 banen schrappen. Zo'n 5.000 daarvan zouden verdwijnen in Duitsland zelf. Dat meldt een woordvoerder van de groep.

'Siemens 2014'

De helft van het banenverlies is al geïmplementeerd in het boekjaar dat maandag eindigt. De ingreep maakt deel uit van het plan 'Siemens 2014'. Dat bezuinigingsplan moet de groep tegen eind volgend jaar in totaal 6 miljard euro opleveren.

Dat betekent niet dat die 15.000 werknemers ook allemaal effectief werkloos zullen worden. Siemens is ook van plan om mensen aan te werven en zal trachten om daarbij waar mogelijk de getroffen werknemers in te zetten.

In augustus nam financieel directeur Joe Kaeser de leiding van het bedrijf op zich. Zijn voorganger Peter Löscher moest opstappen na verschillende winstwaarschuwingen. Met de bekendmaking van het banenverlies wil Kaeser de onzekerheid bij het personeel wegnemen.

Benelux

In Nederland schrapt Siemens dit jaar 90 van de 700 banen in zijn vestiging in Hengelo. Daarnaast verdwijnen een nog onbekend aantal banen in Nederland als gevolg van de reorganisatie bij het technologiebedrijf.

In België zijn vorige week om economische redenen een tiental mensen ontslagen in de divisie Industrie. Dat is vernomen uit een vakbondsbron. "De directie heeft te kennen gegeven dat ze niet de intentie heeft om over te gaan tot meer ontslagen", klinkt het bij vakbond LBC. "Wij zijn in elk geval erg alert en zullen nog deze week contact opnemen met de directie."

In België en Luxemburg werken ongeveer 1.700 mensen voor Siemens. Het bedrijf heeft in ons land vestigingen in Brussel, Huizingen en Zwijndrecht. (Belga/YD)

Het Duitse technologiebedrijf Siemens wil tegen eind volgend jaar 15.000 banen schrappen. Een derde daarvan zou sneuvelen in Duitsland zelf. In België zijn onlangs een tiental werknemers ontslagen. Siemens gaat tegen september volgend jaar in de hele wereld 15.000 banen schrappen. Zo'n 5.000 daarvan zouden verdwijnen in Duitsland zelf. Dat meldt een woordvoerder van de groep. 'Siemens 2014' De helft van het banenverlies is al geïmplementeerd in het boekjaar dat maandag eindigt. De ingreep maakt deel uit van het plan 'Siemens 2014'. Dat bezuinigingsplan moet de groep tegen eind volgend jaar in totaal 6 miljard euro opleveren. Dat betekent niet dat die 15.000 werknemers ook allemaal effectief werkloos zullen worden. Siemens is ook van plan om mensen aan te werven en zal trachten om daarbij waar mogelijk de getroffen werknemers in te zetten. In augustus nam financieel directeur Joe Kaeser de leiding van het bedrijf op zich. Zijn voorganger Peter Löscher moest opstappen na verschillende winstwaarschuwingen. Met de bekendmaking van het banenverlies wil Kaeser de onzekerheid bij het personeel wegnemen. Benelux In Nederland schrapt Siemens dit jaar 90 van de 700 banen in zijn vestiging in Hengelo. Daarnaast verdwijnen een nog onbekend aantal banen in Nederland als gevolg van de reorganisatie bij het technologiebedrijf. In België zijn vorige week om economische redenen een tiental mensen ontslagen in de divisie Industrie. Dat is vernomen uit een vakbondsbron. "De directie heeft te kennen gegeven dat ze niet de intentie heeft om over te gaan tot meer ontslagen", klinkt het bij vakbond LBC. "Wij zijn in elk geval erg alert en zullen nog deze week contact opnemen met de directie." In België en Luxemburg werken ongeveer 1.700 mensen voor Siemens. Het bedrijf heeft in ons land vestigingen in Brussel, Huizingen en Zwijndrecht. (Belga/YD)