"ACEA erkent de ernst van de situatie en neemt het zeer ernstig op", luidt het in een persbericht. "We kunnen echter geen commentaar geven op een probleem dat een enkel bedrijf aangaat. Er is geen bewijs dat dit breder gaat dan alleen Volkswagen."

De sectorvereniging wijst erop dat in de Europese Unie de uitstoot van dieselwagens momenteel gemeten wordt in laboratoriumcondities. "Alle Euro 6-dieselwagens op de markt hebben een goedkeuringscertificaat gekregen uitgegeven door een lidstaat dat bevestigt dat ze voldoen aan de wettelijke vereisten."

'In light of the latest emission testing news, ACEA recognises the gravity of the situation and is taking this very seriously. However, we cannot comment on an issue affecting one individual company. There is no evidence that this is an industry-wide issue'. (uit het persbericht van ACEA).

Binnenkort zal onder de Euro 6-norm voor het eerst ook gekeken worden naar de uitstoot onder realistische rijomstandigheden, aldus nog ACEA.

"Daarmee zal Europa de enige regio worden wereldwijd met dergelijke levensechte tests voor auto's." De sectorvereniging zegt dat ze met de Europese Commissie en de lidstaten samenwerkt 'om de huidige uitdagingen aan te pakken en te verzekeren dat het vertrouwen in de auto-industrie en de milieuvriendelijke dieseltechnologie behouden blijft'.

ACEA vertegenwoordigt vijftien in Europa gebaseerde autoconstructeurs, onder wie BMW, Fiat, Opel, PSA Peugeot Citroën, Renault, Volkswagen en Volvo. (Belga/BO)

"ACEA erkent de ernst van de situatie en neemt het zeer ernstig op", luidt het in een persbericht. "We kunnen echter geen commentaar geven op een probleem dat een enkel bedrijf aangaat. Er is geen bewijs dat dit breder gaat dan alleen Volkswagen." De sectorvereniging wijst erop dat in de Europese Unie de uitstoot van dieselwagens momenteel gemeten wordt in laboratoriumcondities. "Alle Euro 6-dieselwagens op de markt hebben een goedkeuringscertificaat gekregen uitgegeven door een lidstaat dat bevestigt dat ze voldoen aan de wettelijke vereisten." Binnenkort zal onder de Euro 6-norm voor het eerst ook gekeken worden naar de uitstoot onder realistische rijomstandigheden, aldus nog ACEA. "Daarmee zal Europa de enige regio worden wereldwijd met dergelijke levensechte tests voor auto's." De sectorvereniging zegt dat ze met de Europese Commissie en de lidstaten samenwerkt 'om de huidige uitdagingen aan te pakken en te verzekeren dat het vertrouwen in de auto-industrie en de milieuvriendelijke dieseltechnologie behouden blijft'. ACEA vertegenwoordigt vijftien in Europa gebaseerde autoconstructeurs, onder wie BMW, Fiat, Opel, PSA Peugeot Citroën, Renault, Volkswagen en Volvo. (Belga/BO)