Bij Ford Genk is de informatie- en consultatiefase, die is voorzien in de Wet Renault, afgesloten. Dat betekent het definitieve einde van de Ford-vestiging in Limburg.

Het ligt bij wet vast dat een grote bedrijfssluiting moet voorafgegaan worden door een uitvoerige fase van overleg, waarbij directie en vakbonden alle mogelijkheden moeten onderzoeken om de continuïteit van de onderneming, al dan niet met het voltallige personeel, te verzekeren.

Als de vele informatievragen en mogelijke alternatieve scenario's niet leiden tot een werkbare oplossing op lange termijn, kan in een volgende fase definitief beslist worden om tot sluiting over te gaan.

Na 7 maanden en 9 vergaderingen tussen vakbonden en directie, werd die informatie- en consultatiefase bij Ford Genk vandaag afgesloten.

Een alternatief voor de sluiting van de fabriek is geen optie gebleken, laat de directie donderdag weten in een persbericht. Dat houdt in dat er kan overgegaan worden tot collectief ontslag en er met de bonden en overheden kan gepraat worden over de toekomst van de site, waar Ford Genk momenteel gehuisvest is. (Belga/BO)

Bij Ford Genk is de informatie- en consultatiefase, die is voorzien in de Wet Renault, afgesloten. Dat betekent het definitieve einde van de Ford-vestiging in Limburg. Het ligt bij wet vast dat een grote bedrijfssluiting moet voorafgegaan worden door een uitvoerige fase van overleg, waarbij directie en vakbonden alle mogelijkheden moeten onderzoeken om de continuïteit van de onderneming, al dan niet met het voltallige personeel, te verzekeren. Als de vele informatievragen en mogelijke alternatieve scenario's niet leiden tot een werkbare oplossing op lange termijn, kan in een volgende fase definitief beslist worden om tot sluiting over te gaan. Na 7 maanden en 9 vergaderingen tussen vakbonden en directie, werd die informatie- en consultatiefase bij Ford Genk vandaag afgesloten. Een alternatief voor de sluiting van de fabriek is geen optie gebleken, laat de directie donderdag weten in een persbericht. Dat houdt in dat er kan overgegaan worden tot collectief ontslag en er met de bonden en overheden kan gepraat worden over de toekomst van de site, waar Ford Genk momenteel gehuisvest is. (Belga/BO)