Het personeel dat op de luchthavens de handbagage controleert, dreigde met stakingsacties op de luchthavens vanaf zaterdag. Ze verdienen te weinig en werken in moeilijke omstandigheden, luidt de klacht. Een staking van deze 'screeners' zou voor lange files hebben gezorgd op de luchthavens.

Maar de stakingsaanzegging en dus ook mogelijke acties zijn opgeschort, zegt Koenraad Maertens van de socialistische vakbond. De werkgevers hebben een voorstel op tafel gelegd, en dat zal nu worden voorgelegd aan de werknemers. 'Het akkoord loont volgens ons de moeite om voor te leggen. Het zou onverantwoord zijn om de acties voort te zetten', aldus Maertens.

De aanzegging en de acties zijn opgeschort tot 23 april. Dan moet duidelijk worden wat de consultatie van de achterban heeft opgeleverd.

De luchthavens en de luchtvaartmaatschappijen kunnen nieuwe hinder missen als kiespijn. Wekenlange acties van de luchtverkeersleiders zorgden al voor heel wat vertragingen.

Het personeel dat op de luchthavens de handbagage controleert, dreigde met stakingsacties op de luchthavens vanaf zaterdag. Ze verdienen te weinig en werken in moeilijke omstandigheden, luidt de klacht. Een staking van deze 'screeners' zou voor lange files hebben gezorgd op de luchthavens.Maar de stakingsaanzegging en dus ook mogelijke acties zijn opgeschort, zegt Koenraad Maertens van de socialistische vakbond. De werkgevers hebben een voorstel op tafel gelegd, en dat zal nu worden voorgelegd aan de werknemers. 'Het akkoord loont volgens ons de moeite om voor te leggen. Het zou onverantwoord zijn om de acties voort te zetten', aldus Maertens. De aanzegging en de acties zijn opgeschort tot 23 april. Dan moet duidelijk worden wat de consultatie van de achterban heeft opgeleverd. De luchthavens en de luchtvaartmaatschappijen kunnen nieuwe hinder missen als kiespijn. Wekenlange acties van de luchtverkeersleiders zorgden al voor heel wat vertragingen.