Naar eigen zeggen gaat het om de grootste energiecentrale ter wereld die volledig op biomassa draait, zo luidt het woensdag in een persbericht.

De centrale zal goed zijn voor 190 megawatt en draait volledig op de verbranding van hout en landbouwresiduen. Dat moet goed zijn van een jaarlijkse CO2-reductie van 1,2 miljoen ton.

De centrale komt er in Polaniec, in het zuidoosten van Polen. De site herbergt reeds een gecombineerde centrale (1.800 MW) die op biomassa en steenkool draait. Eind december 2012 moet de nieuwe centrale operationeel zijn.

De portefeuille hernieuwbare energie van GDF Suez vertegenwoordigt volgens de groep vandaag 20 pct van haar wereldwijde stroomcapaciteit.

Naar eigen zeggen gaat het om de grootste energiecentrale ter wereld die volledig op biomassa draait, zo luidt het woensdag in een persbericht. De centrale zal goed zijn voor 190 megawatt en draait volledig op de verbranding van hout en landbouwresiduen. Dat moet goed zijn van een jaarlijkse CO2-reductie van 1,2 miljoen ton. De centrale komt er in Polaniec, in het zuidoosten van Polen. De site herbergt reeds een gecombineerde centrale (1.800 MW) die op biomassa en steenkool draait. Eind december 2012 moet de nieuwe centrale operationeel zijn. De portefeuille hernieuwbare energie van GDF Suez vertegenwoordigt volgens de groep vandaag 20 pct van haar wereldwijde stroomcapaciteit.