Gatewing ontwikkelt unmanned aircraft systems (UAS), onbemande vliegtuigjes. Vanuit die vliegtuigen kunnen foto`s worden genomen, en de beelden worden omgezet in accurate digitale modellen die bijvoorbeeld landmetingen kunnen vervangen.

Maarten Vandenbroucke, managing director van Gatewing: "Het was geen gemakkelijke zoektocht naar een Chinese partij, met voldoende internationale hoogstaande ervaring, die tevens op dezelfde lijn zit als wij in marketingstrategie en visie." De overeenkomst past in een wereldwijde zoektocht naar partners.

"We hebben ook in Japan, Australia en Chili zulke partnerships gevonden. Dit zijn landen die we doelbewust uitkozen om hun sterke mijnbouwindustrie en industriële landbouw. We hebben ook erg goede contacten in Rusland, Zuid-Afrika en Alaska. Ook uit de rest van de VS krijgen wij heel veel respons, maar daar houden we nog even de boot af door de complexe luchtvaartwetgeving." Europa neemt Gatewing vooralsnog zelf voor zijn rekening.

Voor de start-up gaat het nu heel snel. "Deze week alleen al hebben we een omzet gedraaid die ongeveer gelijk is aan de helft van onze jaaromzet van 2010", zegt Vandenbroucke, die eraan toevoegt dat het bedrijf zich schrap moet zetten om aan de vraag naar vliegtuigjes te voldoen.

L.D.

Gatewing ontwikkelt unmanned aircraft systems (UAS), onbemande vliegtuigjes. Vanuit die vliegtuigen kunnen foto`s worden genomen, en de beelden worden omgezet in accurate digitale modellen die bijvoorbeeld landmetingen kunnen vervangen. Maarten Vandenbroucke, managing director van Gatewing: "Het was geen gemakkelijke zoektocht naar een Chinese partij, met voldoende internationale hoogstaande ervaring, die tevens op dezelfde lijn zit als wij in marketingstrategie en visie." De overeenkomst past in een wereldwijde zoektocht naar partners."We hebben ook in Japan, Australia en Chili zulke partnerships gevonden. Dit zijn landen die we doelbewust uitkozen om hun sterke mijnbouwindustrie en industriële landbouw. We hebben ook erg goede contacten in Rusland, Zuid-Afrika en Alaska. Ook uit de rest van de VS krijgen wij heel veel respons, maar daar houden we nog even de boot af door de complexe luchtvaartwetgeving." Europa neemt Gatewing vooralsnog zelf voor zijn rekening. Voor de start-up gaat het nu heel snel. "Deze week alleen al hebben we een omzet gedraaid die ongeveer gelijk is aan de helft van onze jaaromzet van 2010", zegt Vandenbroucke, die eraan toevoegt dat het bedrijf zich schrap moet zetten om aan de vraag naar vliegtuigjes te voldoen. L.D.