Galapagos werd gekozen omdat het een "uitstekend voorbeeld is van Belgische wetenschap en ondernemingszin die de top van de farmaceutische industrie heeft bereikt en dat slechts op enkele jaren tijd".

De prijs voor de meest beloftevolle onderneming van het jaar ging naar Showpad, opgericht in 2011 door Pieterjan Bouten, Louis Jonckheere en Peter Minne. Bloemenkunstenaar Daniel Ost kreeg een "Lifetime Achievement award" omdat hij een belangrijke bijdrage leverde aan de Belgisch-Amerikaanse gemeenschap en aan de reputatie van België in het buitenland.

De gala-avond van Belcham stond in het teken van de Belg in het buitenland, na de de aanslagen in ons land op 22 maart. (Belga/NS)

Galapagos werd gekozen omdat het een "uitstekend voorbeeld is van Belgische wetenschap en ondernemingszin die de top van de farmaceutische industrie heeft bereikt en dat slechts op enkele jaren tijd". De prijs voor de meest beloftevolle onderneming van het jaar ging naar Showpad, opgericht in 2011 door Pieterjan Bouten, Louis Jonckheere en Peter Minne. Bloemenkunstenaar Daniel Ost kreeg een "Lifetime Achievement award" omdat hij een belangrijke bijdrage leverde aan de Belgisch-Amerikaanse gemeenschap en aan de reputatie van België in het buitenland. De gala-avond van Belcham stond in het teken van de Belg in het buitenland, na de de aanslagen in ons land op 22 maart. (Belga/NS)