Biotechbedrijf Galapagos heeft uiteindelijk 53,9 miljoen euro opgehaald met de aangekondigde aandelenuitgifte bij institutionele beleggers. De nieuwe aandelen zullen vanaf 30 april noteren op de beurs.

Galapagos had gerekend op minstens 40 miljoen euro. Uiteindelijk werden woensdag bijna 2,7 miljoen nieuwe aandelen geplaatst bij institutionele beleggers in de Verenigde Staten en Europa, tegen 20 euro per aandeel. Dat is 1,7 procent minder dan de sluitingsprijs van het aandeel dinsdag.

Investeren

De geplaatste aandelen vertegenwoordigen net minder dan 10 procent van het totale aantal uitstaande aandelen. Dat aantal stijgt na de uitgifte tot 29.665.159, aldus Galapagos.

'De netto-opbrengst van deze transactie zal voornamelijk gebruikt worden voor algemene bedrijfsdoeleinden en zal Galapagos meer financiële flexibiliteit geven om verder te kunnen investeren in aantrekkelijke projecten uit de interne pijplijn alvorens daarvoor een alliantie te overwegen, alsook om aantrekkelijke inlicensing- en acquisitieopportuniteiten te benutten indien deze passen in de strategie van Galapagos', luidt het in een persbericht. (Belga/KVDA)

Biotechbedrijf Galapagos heeft uiteindelijk 53,9 miljoen euro opgehaald met de aangekondigde aandelenuitgifte bij institutionele beleggers. De nieuwe aandelen zullen vanaf 30 april noteren op de beurs. Galapagos had gerekend op minstens 40 miljoen euro. Uiteindelijk werden woensdag bijna 2,7 miljoen nieuwe aandelen geplaatst bij institutionele beleggers in de Verenigde Staten en Europa, tegen 20 euro per aandeel. Dat is 1,7 procent minder dan de sluitingsprijs van het aandeel dinsdag. Investeren De geplaatste aandelen vertegenwoordigen net minder dan 10 procent van het totale aantal uitstaande aandelen. Dat aantal stijgt na de uitgifte tot 29.665.159, aldus Galapagos. 'De netto-opbrengst van deze transactie zal voornamelijk gebruikt worden voor algemene bedrijfsdoeleinden en zal Galapagos meer financiële flexibiliteit geven om verder te kunnen investeren in aantrekkelijke projecten uit de interne pijplijn alvorens daarvoor een alliantie te overwegen, alsook om aantrekkelijke inlicensing- en acquisitieopportuniteiten te benutten indien deze passen in de strategie van Galapagos', luidt het in een persbericht. (Belga/KVDA)