Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos en Janssen Pharmaceutica hebben samen besloten om de samenwerking stop te zetten, luidt de persmededeling.

Galapagos en Janssen Pharmaceutica werkten samen op het gebied van ontstekingsziekten. Door het beëindigen van de samenwerking, krijgt Galapagos alle rechten terug voor een geneesmiddel-in-ontwikkeling, een selectieve autotaxin remmer.

Galapagos en Janssen Pharmaceutica gingen in 2007 met elkaar in zee. Janssen Pharmaceutica kreeg daarbij een optie op de wereldwijde commerciële rechten voor bepaalde interne programma's van het biotechbedrijf. De samenwerking met Janssen heeft drie klinische moleculen opgeleverd.

Galapagos kreeg van Janssen tijdens hun alliantie minstens 35 miljoen euro uitbetaald. (Belga/NS)

Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos en Janssen Pharmaceutica hebben samen besloten om de samenwerking stop te zetten, luidt de persmededeling. Galapagos en Janssen Pharmaceutica werkten samen op het gebied van ontstekingsziekten. Door het beëindigen van de samenwerking, krijgt Galapagos alle rechten terug voor een geneesmiddel-in-ontwikkeling, een selectieve autotaxin remmer. Galapagos en Janssen Pharmaceutica gingen in 2007 met elkaar in zee. Janssen Pharmaceutica kreeg daarbij een optie op de wereldwijde commerciële rechten voor bepaalde interne programma's van het biotechbedrijf. De samenwerking met Janssen heeft drie klinische moleculen opgeleverd. Galapagos kreeg van Janssen tijdens hun alliantie minstens 35 miljoen euro uitbetaald. (Belga/NS)