Galapagos stopt de fase II klinische studie met GLPG0259, een kandidaat-medicijn voor de behandeling van reuma. Een tussentijdse analyse rechtvaardigt niet langer de voortzetting van de studie door de beperkte werkzaamheid, luidt het.

Galapagos zal zich verder richten op zijn andere klinische programma's, voor reuma, voor uitzaaiingen bij kanker en voor verlies van spiermassa, en op de verdere ontwikkeling van andere kandidaat-medicijnen binnen de portefeuille.

Het Galapagos-aandeel noteert op Euronext Brussel vrijdag omstreeks 13u30 22 procent lager tot 9,50 euro.

Galapagos stopt de fase II klinische studie met GLPG0259, een kandidaat-medicijn voor de behandeling van reuma. Een tussentijdse analyse rechtvaardigt niet langer de voortzetting van de studie door de beperkte werkzaamheid, luidt het. Galapagos zal zich verder richten op zijn andere klinische programma's, voor reuma, voor uitzaaiingen bij kanker en voor verlies van spiermassa, en op de verdere ontwikkeling van andere kandidaat-medicijnen binnen de portefeuille.Het Galapagos-aandeel noteert op Euronext Brussel vrijdag omstreeks 13u30 22 procent lager tot 9,50 euro.