De raden van bestuur van beide bedrijven hebben het akkoord over de fusie zondag naar verluidt goedgekeurd. Volgens de Amerikaanse kranten wordt de overeenkomst maandag officieel bekendgemaakt.

Als de concurrentie-autoriteiten de fusie goedkeuren, krijgt de nieuwe gigant zijn thuisbasis in Chicago. Glen Tilton, huidig topman van UAL, wordt voorzitter van de nieuwe groep en Jeff Smisek, topman van Continental, wordt de nieuwe algemeen directeur.

De twee maatschappijen rekenen op een jaarlijkse omzet van ongeveer 29 miljard dollar (22 miljard euro).

De raden van bestuur van beide bedrijven hebben het akkoord over de fusie zondag naar verluidt goedgekeurd. Volgens de Amerikaanse kranten wordt de overeenkomst maandag officieel bekendgemaakt. Als de concurrentie-autoriteiten de fusie goedkeuren, krijgt de nieuwe gigant zijn thuisbasis in Chicago. Glen Tilton, huidig topman van UAL, wordt voorzitter van de nieuwe groep en Jeff Smisek, topman van Continental, wordt de nieuwe algemeen directeur. De twee maatschappijen rekenen op een jaarlijkse omzet van ongeveer 29 miljard dollar (22 miljard euro).