Afgelopen weekend hebben Ahold, moederbedrijf van Albert Heijn, en Delhaize hun fusie afgerond. "We wilden iets nieuws en fris, zonder onze beide geschiedenissen weg te gooien", aldus woordvoerder Tim van der Zanden in een toelichting bij het nieuwe logo. Het logo voor het moederbedrijf Ahold Delhaize is groen en stelt een leeuwenkop voor met een kroontje. Het is een samensmelting van de schakel en het kroontje van het voormalige Ahold en de leeuw van het voormalige Delhaize. Het kroontje verwijst meteen naar het predicaat 'koninklijke' die de fusiegroep mag blijven dragen. Het rood van Delhaize en het blauw van Ahold maken plaats voor groen.

Het logo zal overigens niet in de winkels van bijvoorbeeld Delhaize of Albert Heijn te zien zijn. Het wordt het nieuwe bedrijfslogo.

Alle merken van de nieuwe groep behouden gewoon hun naam. De voertaal van het concern wordt Engels, zei bestuursvoorzitter Dick Boer na de gongslag op de beurs in Amsterdam, die de aftrap van het nieuwe aandeel markeerde. "Daarmee voorkomen we in een keer problemen", verwees hij met een knipoog naar het communautaire aspect in ons land. Hij benadrukte ook dat het Nederlands-Belgische bedrijf twee derde van zijn omzet in de Verenigde Staten verdient. De voertaal van Ahold Delhaize naar buiten toe wordt Engels, bevestigt de woordvoerder.

Met andere woorden: kwartaalresultaten, jaarverslagen, persberichten van de groep zullen in het Engels gebeuren. De interne communicatie wordt bekendgemaakt via de taal/talen van het land.

Elke Delhaize-aandeelhouder krijgt per aandeel 4,75 aandelen van de nieuwe groep. Daarmee rekening houdend sloot het aandeel maandag op zijn eerste handelsdag af met een winst van 1,22 procent bij een slotkoers van 21,96 euro.

(BELGA/JVL/BO)

Afgelopen weekend hebben Ahold, moederbedrijf van Albert Heijn, en Delhaize hun fusie afgerond. "We wilden iets nieuws en fris, zonder onze beide geschiedenissen weg te gooien", aldus woordvoerder Tim van der Zanden in een toelichting bij het nieuwe logo. Het logo voor het moederbedrijf Ahold Delhaize is groen en stelt een leeuwenkop voor met een kroontje. Het is een samensmelting van de schakel en het kroontje van het voormalige Ahold en de leeuw van het voormalige Delhaize. Het kroontje verwijst meteen naar het predicaat 'koninklijke' die de fusiegroep mag blijven dragen. Het rood van Delhaize en het blauw van Ahold maken plaats voor groen. Het logo zal overigens niet in de winkels van bijvoorbeeld Delhaize of Albert Heijn te zien zijn. Het wordt het nieuwe bedrijfslogo. Alle merken van de nieuwe groep behouden gewoon hun naam. De voertaal van het concern wordt Engels, zei bestuursvoorzitter Dick Boer na de gongslag op de beurs in Amsterdam, die de aftrap van het nieuwe aandeel markeerde. "Daarmee voorkomen we in een keer problemen", verwees hij met een knipoog naar het communautaire aspect in ons land. Hij benadrukte ook dat het Nederlands-Belgische bedrijf twee derde van zijn omzet in de Verenigde Staten verdient. De voertaal van Ahold Delhaize naar buiten toe wordt Engels, bevestigt de woordvoerder. Met andere woorden: kwartaalresultaten, jaarverslagen, persberichten van de groep zullen in het Engels gebeuren. De interne communicatie wordt bekendgemaakt via de taal/talen van het land. Elke Delhaize-aandeelhouder krijgt per aandeel 4,75 aandelen van de nieuwe groep. Daarmee rekening houdend sloot het aandeel maandag op zijn eerste handelsdag af met een winst van 1,22 procent bij een slotkoers van 21,96 euro.(BELGA/JVL/BO)