Dat meldt AB InBev.

"Als een echt wereldwijde brouwer zullen we samen meer kunnen bereiken dan elk van ons afzonderlijk", aldus Carlos Brito, CEO van AB InBev. "Onze focus blijft liggen op het realiseren van sterkere omzetgroei en hogere aandeelhouderswaarde. We koesteren de ambitie om een duurzame onderneming te bouwen -niet voor slechts een decennium, maar voor de volgende 100 jaar."

Door de overname van SABMiller krijgt AB InBev voor het eerst voet aan de grond in Afrika. Topman Carlos Brito beschouwt dat als een belangrijke groeimarkt, die ook nog eens groter is dan Europa. AB InBev liet eerder weten dat het verwacht dat de fusie 1,4 miljard dollar aan synergieën zal opleveren. Een deel daarvan dankzij het schrappen van 5.500 banen wereldwijd.

Reactie op beurs?

Naar verwachting zullen aandelen van het vroegere AB InBev dinsdag bij het openen van de beurs geschrapt worden van Euronext Brussels en de Bolsa Mexicana de Valores en op 13 oktober van de Johannesburg Stock Exchange. Verder wordt verwacht dat de Nieuwe Gewone Aandelen dinsdag bij het openen van de beurs zullen worden toegelaten tot de notering en verhandeling op Euronext Brussels, de Johannesburg Stock Exchange en de Bolsa Mexicana de Valores. Daarnaast zal de handel in American Depositary Shares van Newbelco dinsdag van start gaan op de New York Stock Exchange.

(Belga/RR)

Dat meldt AB InBev."Als een echt wereldwijde brouwer zullen we samen meer kunnen bereiken dan elk van ons afzonderlijk", aldus Carlos Brito, CEO van AB InBev. "Onze focus blijft liggen op het realiseren van sterkere omzetgroei en hogere aandeelhouderswaarde. We koesteren de ambitie om een duurzame onderneming te bouwen -niet voor slechts een decennium, maar voor de volgende 100 jaar." Door de overname van SABMiller krijgt AB InBev voor het eerst voet aan de grond in Afrika. Topman Carlos Brito beschouwt dat als een belangrijke groeimarkt, die ook nog eens groter is dan Europa. AB InBev liet eerder weten dat het verwacht dat de fusie 1,4 miljard dollar aan synergieën zal opleveren. Een deel daarvan dankzij het schrappen van 5.500 banen wereldwijd. Naar verwachting zullen aandelen van het vroegere AB InBev dinsdag bij het openen van de beurs geschrapt worden van Euronext Brussels en de Bolsa Mexicana de Valores en op 13 oktober van de Johannesburg Stock Exchange. Verder wordt verwacht dat de Nieuwe Gewone Aandelen dinsdag bij het openen van de beurs zullen worden toegelaten tot de notering en verhandeling op Euronext Brussels, de Johannesburg Stock Exchange en de Bolsa Mexicana de Valores. Daarnaast zal de handel in American Depositary Shares van Newbelco dinsdag van start gaan op de New York Stock Exchange.(Belga/RR)