Hein Deprez, de oprichter van de groente- en fruitgigant Univeg, keert terug aan het hoofd van zijn bedrijf. Hij koopt de Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder CVC uit voor een onbekend bedrag. Dat meldt Univeg dinsdag in een persbericht.

Deprez heeft de controle over Univeg niet alleen - maar samen met enkele partners - verworven. Dat gebeurt via een partnership van een 'consortium van Europese en Zuid-Afrikaanse families', luidt het in een persbericht. "Met een omzet van 3,1 miljard euro en 4.500 werknemers is Univeg te groot voor hem alleen."

Begin juni meldde De Standaard al dat Hein Deprez het geld van de verkoop van aardappelgroep Lutosa zou gebruiken om zijn fruit- en groentemultinational Univeg terug te kopen.

Deprez wordt niet opnieuw CEO, maar duidt wel meteen enkele nieuwe toplui aan. Topman Theo de Kool en financieel directeur Davide Bustreo worden vervangen door respectievelijk Francis Kint, nu al topman van Univegs hoofddivisie groenten en fruit, en Koen Sticker, verantwoordelijk voor fusies en overnames van de groep. Alle andere belangrijke managementfuncties blijven ongewijzigd. (BO)

Hein Deprez, de oprichter van de groente- en fruitgigant Univeg, keert terug aan het hoofd van zijn bedrijf. Hij koopt de Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder CVC uit voor een onbekend bedrag. Dat meldt Univeg dinsdag in een persbericht.Deprez heeft de controle over Univeg niet alleen - maar samen met enkele partners - verworven. Dat gebeurt via een partnership van een 'consortium van Europese en Zuid-Afrikaanse families', luidt het in een persbericht. "Met een omzet van 3,1 miljard euro en 4.500 werknemers is Univeg te groot voor hem alleen."Begin juni meldde De Standaard al dat Hein Deprez het geld van de verkoop van aardappelgroep Lutosa zou gebruiken om zijn fruit- en groentemultinational Univeg terug te kopen.Deprez wordt niet opnieuw CEO, maar duidt wel meteen enkele nieuwe toplui aan. Topman Theo de Kool en financieel directeur Davide Bustreo worden vervangen door respectievelijk Francis Kint, nu al topman van Univegs hoofddivisie groenten en fruit, en Koen Sticker, verantwoordelijk voor fusies en overnames van de groep. Alle andere belangrijke managementfuncties blijven ongewijzigd. (BO)