GBL, de holding van Albert Frère, bezit 4 procent van de aandelen van Umicore. Dat blijkt uit een mededeling van de holding.

Het is voor het eerst dat GBL officieel meedeelt dat ze een belang heeft in de Belgische materiaaltechnologiegroep. De bekendmaking is verplicht van zodra de statutaire drempel van 3 procent wordt overschreden. Dat is nu dus het geval.

GBL dreef zijn belang op via aankopen op de beurs, luidt het in de mededeling van de holding. GBL voegt eraan toe dat de deelname past 'in het kader van haar diversificatiestrategie van de portefeuille'. Aangezien het om een kleine participatie gaat, is die 'niet-strategisch'.

Umicore boekte in 2012 een omzet van 12,5 miljard euro en telt ongeveer 14.400 werknemers. Het aandeel van de materiaaltechnologiegroep Umicore verloor sinds begin dit jaar bijna 20 procent van zijn waarde. Woensdagmorgen noteert het Umicore-aandeel op Euronext Brussel rond de 33 euro. (Belga/BO)

GBL, de holding van Albert Frère, bezit 4 procent van de aandelen van Umicore. Dat blijkt uit een mededeling van de holding. Het is voor het eerst dat GBL officieel meedeelt dat ze een belang heeft in de Belgische materiaaltechnologiegroep. De bekendmaking is verplicht van zodra de statutaire drempel van 3 procent wordt overschreden. Dat is nu dus het geval.GBL dreef zijn belang op via aankopen op de beurs, luidt het in de mededeling van de holding. GBL voegt eraan toe dat de deelname past 'in het kader van haar diversificatiestrategie van de portefeuille'. Aangezien het om een kleine participatie gaat, is die 'niet-strategisch'.Umicore boekte in 2012 een omzet van 12,5 miljard euro en telt ongeveer 14.400 werknemers. Het aandeel van de materiaaltechnologiegroep Umicore verloor sinds begin dit jaar bijna 20 procent van zijn waarde. Woensdagmorgen noteert het Umicore-aandeel op Euronext Brussel rond de 33 euro. (Belga/BO)