De Britse investeringsmaatschappij Hilco neemt de failliete winkelketen Free Record Shop over. Het is nog niet zeker of alle personeelsleden kunnen blijven.
Curator Thierry Van Doosselaere bevestigt dat Hilco de winkelketen overneemt. De Britse investeringsmaatschappij heeft volgens hem de intentie kenbaar gemaakt om de 230 personeelsleden van Free Record Shop aan de slag te houden.

Onzeker

Hilco zelf preciseert enkel een deal te hebben gesloten over de inboedel, om voort te kunnen onderhandelen. Het blijft onzeker of er een akkoord kan worden gesloten en of Hilco de werknemers van Free Record Shop kan aanwerven, laat het bedrijf weten. Die werknemers werden de facto ontslagen bij het faillissement en zijn in tussentijd met interimcontracten aan de slag.

Van Doosselaere bevestigt dat er enkel een akkoord is over de inboedel, maar zegt dat 'Hilco het risico van de verdere onderhandelingen met de eigenaars van de huurpanden en de leveranciers op zich heeft genomen.'

Op 1 januari stopt de opdracht van de curatoren en krijgt Hilco de volledige verantwoordelijkheid over de winkelketen.

Mogelijk kan er met sommige eigenaars geen vergelijk worden gevonden en zullen er toch winkels moeten worden gesloten, geeft ook Van Doosselaere aan. Maar: 'Hilco heeft de intentie uitgesproken om 67 winkels open te houden en daarvoor is nu eenmaal personeel nodig.'

Enkel de winkel in Tielt-Winge wordt afgestoten omdat er een andere overnemer voor is gevonden. Het is voorlopig niet bekend wie die vestiging onder zijn vleugels neemt.

Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

De Britse investeringsmaatschappij Hilco neemt de failliete winkelketen Free Record Shop over. Het is nog niet zeker of alle personeelsleden kunnen blijven. Curator Thierry Van Doosselaere bevestigt dat Hilco de winkelketen overneemt. De Britse investeringsmaatschappij heeft volgens hem de intentie kenbaar gemaakt om de 230 personeelsleden van Free Record Shop aan de slag te houden. Onzeker Hilco zelf preciseert enkel een deal te hebben gesloten over de inboedel, om voort te kunnen onderhandelen. Het blijft onzeker of er een akkoord kan worden gesloten en of Hilco de werknemers van Free Record Shop kan aanwerven, laat het bedrijf weten. Die werknemers werden de facto ontslagen bij het faillissement en zijn in tussentijd met interimcontracten aan de slag. Van Doosselaere bevestigt dat er enkel een akkoord is over de inboedel, maar zegt dat 'Hilco het risico van de verdere onderhandelingen met de eigenaars van de huurpanden en de leveranciers op zich heeft genomen.' Op 1 januari stopt de opdracht van de curatoren en krijgt Hilco de volledige verantwoordelijkheid over de winkelketen. Mogelijk kan er met sommige eigenaars geen vergelijk worden gevonden en zullen er toch winkels moeten worden gesloten, geeft ook Van Doosselaere aan. Maar: 'Hilco heeft de intentie uitgesproken om 67 winkels open te houden en daarvoor is nu eenmaal personeel nodig.' Enkel de winkel in Tielt-Winge wordt afgestoten omdat er een andere overnemer voor is gevonden. Het is voorlopig niet bekend wie die vestiging onder zijn vleugels neemt. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.