Door het faillissement worden 68 Belgische Free Record Shop-vestigingen met 230 medewerkers getroffen. Free Record Shop hoopt op een doorstart van haar Belgische activiteiten.

De vestigingen van Free Record Shop in Nederland en Luxemburg zijn niet bij de faillissementsaanvraag van dinsdag betrokken.

Guy van Doosselaere, Nick Peeters en Peter Verstraeten werden als curatoren aangeduid en zullen het faillissement verder afhandelen.

Free Record Shop heeft dinsdagochtend haar medewerkers, de ondernemingsraad, de vakbonden en haar leveranciers geïnformeerd over de aanvraag van het faillissement voor haar Belgische organisatie. De organisatie werd afgelopen zomer overgenomen door Fresh Entertainment Holding B.V.

Free Record Shop meldt in een toelichting dat een gebrek aan winkelvoorraad het bedrijf tot de aanvraag van het faillissement noopte. "Na de overname van de Belgische organisatie in juli van dit jaar - de Nederlandse organisatie maakte een doorstart na een faillissement - verwachtte Free Record Shop de bevoorrading van de retailketen weer snel op het oude niveau te kunnen terugbrengen. Door het aanhoudend tegenvallende consumentenvertrouwen, en de onmogelijkheid van de entertainmentindustrie om in de vorm van aangepaste leveringsvoorwaarden Free Record Shop de helpende hand te reiken, bleef optimale bevoorrading van de winkels uit. Daardoor kwam de Belgische organisatie in zwaar weer terecht. "

"De organisatie restte niets anders dan de aanvraag van het faillissement vanochtend in te dienen", luidt het dinsdag. (Belga/BO)

Door het faillissement worden 68 Belgische Free Record Shop-vestigingen met 230 medewerkers getroffen. Free Record Shop hoopt op een doorstart van haar Belgische activiteiten. De vestigingen van Free Record Shop in Nederland en Luxemburg zijn niet bij de faillissementsaanvraag van dinsdag betrokken. Guy van Doosselaere, Nick Peeters en Peter Verstraeten werden als curatoren aangeduid en zullen het faillissement verder afhandelen. Free Record Shop heeft dinsdagochtend haar medewerkers, de ondernemingsraad, de vakbonden en haar leveranciers geïnformeerd over de aanvraag van het faillissement voor haar Belgische organisatie. De organisatie werd afgelopen zomer overgenomen door Fresh Entertainment Holding B.V. Free Record Shop meldt in een toelichting dat een gebrek aan winkelvoorraad het bedrijf tot de aanvraag van het faillissement noopte. "Na de overname van de Belgische organisatie in juli van dit jaar - de Nederlandse organisatie maakte een doorstart na een faillissement - verwachtte Free Record Shop de bevoorrading van de retailketen weer snel op het oude niveau te kunnen terugbrengen. Door het aanhoudend tegenvallende consumentenvertrouwen, en de onmogelijkheid van de entertainmentindustrie om in de vorm van aangepaste leveringsvoorwaarden Free Record Shop de helpende hand te reiken, bleef optimale bevoorrading van de winkels uit. Daardoor kwam de Belgische organisatie in zwaar weer terecht. ""De organisatie restte niets anders dan de aanvraag van het faillissement vanochtend in te dienen", luidt het dinsdag. (Belga/BO)