Franse moedergroep wil Orange België volledig inlijven

.

De Franse telecomgroep Orange is van plan een overnamebod te lanceren op de aandelen van Orange België die ze nog niet in handen heeft. De Belgische telecomoperator kan daardoor van de Brusselse beurs verdwijnen.

De Franse groep heeft momenteel iets meer dan de helft van Orange België, vroeger Mobistar, in handen. Op de beurs wordt 39 procent van de aandelen vrij verhandeld. Orange wil nu dus volledige eigenaar worden, laat het woensdagavond weten in een persbericht.

De procedure voor het bod is met de aankondiging in gang gezet. Als het bod officieel wordt, zullen de Fransen 22 euro per aandeel bieden. Dat is een premie van 35,6 procent op de slotkoers van woensdag. Orange noemt die deal zelf ‘erg aantrekkelijk’.

In een schriftelijke reactie zegt de raad van bestuur van Orange België kennis genomen te hebben van de mededeling van Orange over het overnamebod. ‘De raad van bestuur van Orange Belgium zal zo snel mogelijk bijeenkomen om kennis te nemen van de inhoud van het aanbod en deze te onderzoeken in overeenstemming met de wettelijke bepalingen’, luidt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content