De Franstalige rechtbank van koophandel van Brussel zal zich moeten uitspreken over de vraag of de bank niet waakzaam genoeg was waardoor de wijngroep voor meer dan een miljoen euro kon worden opgelicht. Dat schrijft L'Echo vrijdag.

Frauduleuze mails

Bij deze oplichting schreef de boekhoudafdeling van het bankkantoor van de champagneproducent Vranken Pommery in 2015 voor meer dan een miljoen euro over na frauduleuze e-mails. Er werden vier overschrijvingen gedaan naar China en Singapore.

Toen de oplichting aan het licht kwam, waarschuwde Vranken Pommery ING, diende klacht in bij de politie alvorens ook naar de rechtbank te stappen. De champagne- en wijngroep is van oordeel dat de bank deze atypische transacties had moeten opmerken en bijgevolg laten annuleren.

De zaak werd donderdag voor het eerst behandeld voor de Franstalige rechtbank van koophandel van Brussel.

De Franstalige rechtbank van koophandel van Brussel zal zich moeten uitspreken over de vraag of de bank niet waakzaam genoeg was waardoor de wijngroep voor meer dan een miljoen euro kon worden opgelicht. Dat schrijft L'Echo vrijdag. Bij deze oplichting schreef de boekhoudafdeling van het bankkantoor van de champagneproducent Vranken Pommery in 2015 voor meer dan een miljoen euro over na frauduleuze e-mails. Er werden vier overschrijvingen gedaan naar China en Singapore. Toen de oplichting aan het licht kwam, waarschuwde Vranken Pommery ING, diende klacht in bij de politie alvorens ook naar de rechtbank te stappen. De champagne- en wijngroep is van oordeel dat de bank deze atypische transacties had moeten opmerken en bijgevolg laten annuleren. De zaak werd donderdag voor het eerst behandeld voor de Franstalige rechtbank van koophandel van Brussel.