Vanaf 1 september 2012 komt de operationele leiding van de retailgroep in handen van Frans en Jef Colruyt, die CEO en voorzitter blijft. Frans Colruyt zal de retailafdeling - die de belangrijkste activiteiten omvat - aansturen.

CEO en voorzitter Jef Colruyt zal zich vanaf het najaar ook focussen op de ondersteunende diensten en alle niet-retailactiviteiten van de groep. Daarvoor krijgt hij ook de titel "Chief Operations Officer Services" (COO Services). Het gaat daarbij om departementen als financiën en human resources en activtieiten zoals de DATS 24 tansktations.

Frans Colruyt zal als Chief Operations Officer Retail (COO Retail) alle retailactiviteiten aansturen: Colruyt, OKay, Bio-Planet, Retail Partners (Spar Retail), Retail Frankrijk, Foodservice, DreamLand, DreamBaby en ColliShop. Vanaf half mei zal hij zich op zijn nieuwe taak voorbereiden.

Voor zijn sabbatperiode van 15 maanden was Frans Colruyt algemeen directeur van Colruyt-dochter Spar. Het is de bedoeling dat Jef en Frans Colruyt de komende jaren de verdere groei verzekeren, luidt het in het persbericht. De splitsing van de operationele activiteiten zal geen invloed hebben op de werking van de raad van bestuur, luidt het nog. (Belga/BO)

Vanaf 1 september 2012 komt de operationele leiding van de retailgroep in handen van Frans en Jef Colruyt, die CEO en voorzitter blijft. Frans Colruyt zal de retailafdeling - die de belangrijkste activiteiten omvat - aansturen. CEO en voorzitter Jef Colruyt zal zich vanaf het najaar ook focussen op de ondersteunende diensten en alle niet-retailactiviteiten van de groep. Daarvoor krijgt hij ook de titel "Chief Operations Officer Services" (COO Services). Het gaat daarbij om departementen als financiën en human resources en activtieiten zoals de DATS 24 tansktations. Frans Colruyt zal als Chief Operations Officer Retail (COO Retail) alle retailactiviteiten aansturen: Colruyt, OKay, Bio-Planet, Retail Partners (Spar Retail), Retail Frankrijk, Foodservice, DreamLand, DreamBaby en ColliShop. Vanaf half mei zal hij zich op zijn nieuwe taak voorbereiden. Voor zijn sabbatperiode van 15 maanden was Frans Colruyt algemeen directeur van Colruyt-dochter Spar. Het is de bedoeling dat Jef en Frans Colruyt de komende jaren de verdere groei verzekeren, luidt het in het persbericht. De splitsing van de operationele activiteiten zal geen invloed hebben op de werking van de raad van bestuur, luidt het nog. (Belga/BO)