Borne zei in het Franse parlement dat de hernationalisering het bedrijf moet versterken in zijn mogelijkheden om ambitieuze projecten uit te voeren 'onmisbaar voor onze energietoekomst'.

Meer details gaf Borne niet. De overheid bezit momenteel 84 procent van EDF. Het Franse bedrijf is ook actief in België via dochterbedrijf Luminus.

Na de aankondiging van Borne schoot het aandeel van EDF de hoogte in. Rond 16.30 uur stond het aandeel al circa 13 procent hoger.

EDF heeft veel schulden en wordt geconfronteerd met zware kosten. Tegelijk verwacht de overheid dat het bedrijf een nieuw plan voor kernreactoren uitrolt. Borne stelde dat de energietransitie via kernenergie zal gaan.

Borne zei in het Franse parlement dat de hernationalisering het bedrijf moet versterken in zijn mogelijkheden om ambitieuze projecten uit te voeren 'onmisbaar voor onze energietoekomst'. Meer details gaf Borne niet. De overheid bezit momenteel 84 procent van EDF. Het Franse bedrijf is ook actief in België via dochterbedrijf Luminus. Na de aankondiging van Borne schoot het aandeel van EDF de hoogte in. Rond 16.30 uur stond het aandeel al circa 13 procent hoger. EDF heeft veel schulden en wordt geconfronteerd met zware kosten. Tegelijk verwacht de overheid dat het bedrijf een nieuw plan voor kernreactoren uitrolt. Borne stelde dat de energietransitie via kernenergie zal gaan.