Woensdagmorgen werden de resultaten bekendgemaakt van het verplicht overnamebod dat de Duitse aandeelhouders Eckert & Ziegler (E&Z) en Steglitz MedInvest (SMI) moesten lanceren. Daarbij bleek dat de Duitsers samen 78 procent van de stemrechten in handen hebben. Aangezien ze in onderling overleg handelen, ligt de machtsbasis nu bij uitstek in Duitse handen.

Dat Blondel na die bekendmaking plaatsmaakt voor nieuw bloed, is geen verrassing. Blondel kwam niet langer goed overeen met de nieuwe machthebber, vertegenwoordigd door E&Z-topman Andreas Eckert. De bitse juridische strijd waarin het bedrijf het afgelopen jaar in verzeild was geraakt, heeft de relaties verzuurd.

"Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ze was nodig in het belang van het bedrijf", zegt Blondel. "Ik heb een andere visie dan Eckert op verschillende vlakken. En dat is niet werkbaar als het om zo'n grote aandeelhouder gaat."

Blondel wordt vervangen door twee Duitse bestuurders, Edgard Löffler en Gunnar Mann. Zij nemen het dagelijkse beheer van de onderneming onder hun hoede, en staan gezamenlijk in voor het management. Ze krijgen echter niet de functie van CEO, maar zullen opereren als 'managing director'.

Beide Duitsers zijn discipelen van Andreas Eckert. Ze hebben allebei een verleden als bestuurder bij Eckert & Ziegler Bebig, het Duitse bedrijf dat in 2007 werd overgenomen door IBt.

Woensdagmorgen werden de resultaten bekendgemaakt van het verplicht overnamebod dat de Duitse aandeelhouders Eckert & Ziegler (E&Z) en Steglitz MedInvest (SMI) moesten lanceren. Daarbij bleek dat de Duitsers samen 78 procent van de stemrechten in handen hebben. Aangezien ze in onderling overleg handelen, ligt de machtsbasis nu bij uitstek in Duitse handen. Dat Blondel na die bekendmaking plaatsmaakt voor nieuw bloed, is geen verrassing. Blondel kwam niet langer goed overeen met de nieuwe machthebber, vertegenwoordigd door E&Z-topman Andreas Eckert. De bitse juridische strijd waarin het bedrijf het afgelopen jaar in verzeild was geraakt, heeft de relaties verzuurd. "Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ze was nodig in het belang van het bedrijf", zegt Blondel. "Ik heb een andere visie dan Eckert op verschillende vlakken. En dat is niet werkbaar als het om zo'n grote aandeelhouder gaat." Blondel wordt vervangen door twee Duitse bestuurders, Edgard Löffler en Gunnar Mann. Zij nemen het dagelijkse beheer van de onderneming onder hun hoede, en staan gezamenlijk in voor het management. Ze krijgen echter niet de functie van CEO, maar zullen opereren als 'managing director'. Beide Duitsers zijn discipelen van Andreas Eckert. Ze hebben allebei een verleden als bestuurder bij Eckert & Ziegler Bebig, het Duitse bedrijf dat in 2007 werd overgenomen door IBt.