Mc Intyre en Romana zouden tot 2013 als onafhankelijke niet-uitvoerende bestuurders zetelen. Hun benoeming moet wel nog worden goedgekeurd op de algemene aandeelhoudersvergaderingen van Fortis, die op 28 en 29 april plaatsvinden.

Met McIntyre en Romana kiest Fortis voor twee ervaren personen in de financiële sector en de verzekeringswereld. De Britse Bridget McIntyre (1961) speelde onder andere een belangrijke rol in de fusie tussen de verzekeraars CGU en Norwich Union, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van de beursgenoteerde Aviva-groep. Momenteel werkt ze als consultant in de verzekeringssector.

De Spaanse Belén Romana (1965) was onder meer directeur-generaal van het Spaanse ministerie van Economie en Financiën. Momenteel is ze verantwoordelijke strategie en bedrijfsontwikkeling bij ONO, de tweede grootste telecomgroep van Spanje. Verder zetelt ze ook in de raad van bestuur van Banco Santander-dochter Banesto en van staalproducent Acerinox.

Behalve de benoeming van de twee nieuwe leden voor de raad van bestuur, wist Fortis donderdag ook te melden dat het op 9 en 12 april een buitengewone aandeelhoudersvergadering organiseert in respectievelijk Utrecht en Brussel. De agenda voor die vergaderingen wordt morgen/vrijdag vrijgegeven.

Mc Intyre en Romana zouden tot 2013 als onafhankelijke niet-uitvoerende bestuurders zetelen. Hun benoeming moet wel nog worden goedgekeurd op de algemene aandeelhoudersvergaderingen van Fortis, die op 28 en 29 april plaatsvinden. Met McIntyre en Romana kiest Fortis voor twee ervaren personen in de financiële sector en de verzekeringswereld. De Britse Bridget McIntyre (1961) speelde onder andere een belangrijke rol in de fusie tussen de verzekeraars CGU en Norwich Union, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van de beursgenoteerde Aviva-groep. Momenteel werkt ze als consultant in de verzekeringssector. De Spaanse Belén Romana (1965) was onder meer directeur-generaal van het Spaanse ministerie van Economie en Financiën. Momenteel is ze verantwoordelijke strategie en bedrijfsontwikkeling bij ONO, de tweede grootste telecomgroep van Spanje. Verder zetelt ze ook in de raad van bestuur van Banco Santander-dochter Banesto en van staalproducent Acerinox. Behalve de benoeming van de twee nieuwe leden voor de raad van bestuur, wist Fortis donderdag ook te melden dat het op 9 en 12 april een buitengewone aandeelhoudersvergadering organiseert in respectievelijk Utrecht en Brussel. De agenda voor die vergaderingen wordt morgen/vrijdag vrijgegeven.