De nieuwe naam zou naar AG, de afkorting van Assurances Générales, verwijzen, de sokkel waarop Fortis gebouwd werd. De Belgische verzekeringsdochter van de holding werd enkele maanden geleden van Fortis Insurance Belgium tot AG Insurance omgedoopt.

AG Insurance is het belangrijkste operationele actief van de holding sinds de ontmanteling van de bank-verzekeraar als gevolg van de liquiditeitencrisis die Fortis in de herfst van 2008 doormaakte. De Nederlandse activiteiten van de groep werden door de Nederlandse regering overgenomen. De Franse groep BNP Paribas nam de Belgisch-Luxemburgse bankactiviteiten over. Er was toen afgesproken dat de holding niet langer Fortis zou heten, de naam die aan de bankactiviteiten verbonden was gebleven.

De nieuwe naam zou naar AG, de afkorting van Assurances Générales, verwijzen, de sokkel waarop Fortis gebouwd werd. De Belgische verzekeringsdochter van de holding werd enkele maanden geleden van Fortis Insurance Belgium tot AG Insurance omgedoopt. AG Insurance is het belangrijkste operationele actief van de holding sinds de ontmanteling van de bank-verzekeraar als gevolg van de liquiditeitencrisis die Fortis in de herfst van 2008 doormaakte. De Nederlandse activiteiten van de groep werden door de Nederlandse regering overgenomen. De Franse groep BNP Paribas nam de Belgisch-Luxemburgse bankactiviteiten over. Er was toen afgesproken dat de holding niet langer Fortis zou heten, de naam die aan de bankactiviteiten verbonden was gebleven.