Philips heeft in het tweede kwartaal de nettowinst verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat was onder meer te danken aan betere operationele resultaten en lagere kosten voor reorganisaties en overnames.

Onder de streep bleef 317 miljoen euro over, tegen 102 miljoen euro een jaar eerder, maakte het Nederlandse elektronicaconcern maandag bekend.

Philips behaalde vorig kwartaal een omzet van 5,7 miljard euro. Dat komt neer op een groei van 3 procent op vergelijkbare basis ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ook het bedrijfsresultaat (ebita) voor eenmalige posten nam toe, tot 530 miljoen euro. Topman Frans van Houten toont zich tevreden met het vijfde kwartaal op rij waarin de operationele resultaten verbeterden. Hij sprak wel zijn bezorgdheid uit uit over de wereldwijde economische onzekerheid. Ondanks die onzekerheid handhaaft Philips zijn financiële doelstellingen voor het lopende beokjaar.

Bij alle drie de divisies verbeterde de winstgevendheid. De medische tak Healthcare kende op vergelijkbare basis een vlakke omzet, maar zag de orderontvangst met 7 procent op jaarbasis toenemen. Bij de divisie Consumer Lifestyle, die elektrische tandenborstels, scheerapparaten en keukenbenodigdheden maakt, steeg de omzet met 13 procent.

De lichttak (Lighting) wist de verkopen met 2 procent op te voeren, vooral dankzij een sterke groei in LED-verlichting. De kostenbesparingen die Philips momenteel doorvoert, werpen volgens het bedrijf vruchten af. Van de 673 miljoen euro aan structurele besparingen die het concern tot dusver heeft gehaald, is 202 miljoen euro gerealiseerd in de eerste helft van 2013. Volgend jaar moeten de structurele bezuinigingen zijn opgelopen tot 1,1 miljard euro. (Belga/BO)

Philips heeft in het tweede kwartaal de nettowinst verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat was onder meer te danken aan betere operationele resultaten en lagere kosten voor reorganisaties en overnames.Onder de streep bleef 317 miljoen euro over, tegen 102 miljoen euro een jaar eerder, maakte het Nederlandse elektronicaconcern maandag bekend. Philips behaalde vorig kwartaal een omzet van 5,7 miljard euro. Dat komt neer op een groei van 3 procent op vergelijkbare basis ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook het bedrijfsresultaat (ebita) voor eenmalige posten nam toe, tot 530 miljoen euro. Topman Frans van Houten toont zich tevreden met het vijfde kwartaal op rij waarin de operationele resultaten verbeterden. Hij sprak wel zijn bezorgdheid uit uit over de wereldwijde economische onzekerheid. Ondanks die onzekerheid handhaaft Philips zijn financiële doelstellingen voor het lopende beokjaar. Bij alle drie de divisies verbeterde de winstgevendheid. De medische tak Healthcare kende op vergelijkbare basis een vlakke omzet, maar zag de orderontvangst met 7 procent op jaarbasis toenemen. Bij de divisie Consumer Lifestyle, die elektrische tandenborstels, scheerapparaten en keukenbenodigdheden maakt, steeg de omzet met 13 procent. De lichttak (Lighting) wist de verkopen met 2 procent op te voeren, vooral dankzij een sterke groei in LED-verlichting. De kostenbesparingen die Philips momenteel doorvoert, werpen volgens het bedrijf vruchten af. Van de 673 miljoen euro aan structurele besparingen die het concern tot dusver heeft gehaald, is 202 miljoen euro gerealiseerd in de eerste helft van 2013. Volgend jaar moeten de structurele bezuinigingen zijn opgelopen tot 1,1 miljard euro. (Belga/BO)