Dat meldt De Tijd.

Belgische werknemers

Dexia, dat in volle ontmanteling is, heeft minder personeel nodig. De premies gelden voor wie de groep moet verlaten maar ook voor wie niet aan de slag kan of wil bij Belfius (ex-Dexia Bank). Enkel Belgische werknemers van de holding komen in aanmerking, het directiecomité niet.

De regeling voorziet in een heel aantal mogelijke vergoedingen. Het maximum is de formule-Claeys, de klassieke rekenmodule voor opzegvergoedingen voor bedienden, plus 25 procent.

Financiële nood

Dexia bengelt echter aan de rand van het faillissement en wil slechts een minivergoeding betalen voor de staatsgarantie die ons land aanbiedt. Volgens topman Pierre Mariani kan de restbank geen grote vergoeding betalen.

Dexia sloot 2011 af met een verlies van 11,6 miljard euro. (Belga/KVDA).

Dat meldt De Tijd. Belgische werknemers Dexia, dat in volle ontmanteling is, heeft minder personeel nodig. De premies gelden voor wie de groep moet verlaten maar ook voor wie niet aan de slag kan of wil bij Belfius (ex-Dexia Bank). Enkel Belgische werknemers van de holding komen in aanmerking, het directiecomité niet. De regeling voorziet in een heel aantal mogelijke vergoedingen. Het maximum is de formule-Claeys, de klassieke rekenmodule voor opzegvergoedingen voor bedienden, plus 25 procent. Financiële nood Dexia bengelt echter aan de rand van het faillissement en wil slechts een minivergoeding betalen voor de staatsgarantie die ons land aanbiedt. Volgens topman Pierre Mariani kan de restbank geen grote vergoeding betalen. Dexia sloot 2011 af met een verlies van 11,6 miljard euro. (Belga/KVDA).