De kranten gingen tot nu toe nog uit van een mogelijke boete die twee keer lager lag, om en bij de 6 miljard dollar. Maar de Amerikaanse autoriteiten willen meer, schrijft de Wall Street Journal, die zijn informatie haalde van bronnen dicht bij de onderhandelingen.

Het bedrag komt bovenop de 6 miljard die de instelling uit Charlotte al aanvaardde te betalen aan het Federal Housing Finance Agency, de regulator van de sector. Op die manier overschrijdt de boete voor Bank of America ruimschoots het recordbedrag van 13 miljard dollar dat de andere Amerikaanse bank JPMorgan moest betalen om te ontsnappen aan vervolging voor gelijkaardige feiten.

Een deel van de boete, ongeveer 5 miljard, zou dienen om de slachtoffers van de dubieuze praktijken van de bank te vergoeden.

De boete van 12 miljard dollar zou meer zijn dan de 11,4 miljard winst die Bank of America vorig jaar boekte. Het ging toen om de hoogste winst in 6 jaar. Bank of America, die op het moment van de crisis met 'subprime' (minderwaardige) leningen de grootste verstrekker van hypothecaire leningen was geworden in de VS, heeft tot vandaag ongeveer 60 miljard dollar uitgegeven om geschillen in de vastgoedsector te regelen, meldt de Wall Street Journal. (Belga/BO)

De kranten gingen tot nu toe nog uit van een mogelijke boete die twee keer lager lag, om en bij de 6 miljard dollar. Maar de Amerikaanse autoriteiten willen meer, schrijft de Wall Street Journal, die zijn informatie haalde van bronnen dicht bij de onderhandelingen. Het bedrag komt bovenop de 6 miljard die de instelling uit Charlotte al aanvaardde te betalen aan het Federal Housing Finance Agency, de regulator van de sector. Op die manier overschrijdt de boete voor Bank of America ruimschoots het recordbedrag van 13 miljard dollar dat de andere Amerikaanse bank JPMorgan moest betalen om te ontsnappen aan vervolging voor gelijkaardige feiten. Een deel van de boete, ongeveer 5 miljard, zou dienen om de slachtoffers van de dubieuze praktijken van de bank te vergoeden. De boete van 12 miljard dollar zou meer zijn dan de 11,4 miljard winst die Bank of America vorig jaar boekte. Het ging toen om de hoogste winst in 6 jaar. Bank of America, die op het moment van de crisis met 'subprime' (minderwaardige) leningen de grootste verstrekker van hypothecaire leningen was geworden in de VS, heeft tot vandaag ongeveer 60 miljard dollar uitgegeven om geschillen in de vastgoedsector te regelen, meldt de Wall Street Journal. (Belga/BO)