Ford Motor Company is op zoek naar 2.200 werknemers om de heropleving van de autoverkoop in de VS het hoofd te bieden.

De vorige keer dat Ford massaal ging aanwerven, dateert van 2001. Toen kwamen er 3.300 nieuwe werknemers in dienst bij de tweede grootste autobouwer in de VS.

Ford wil uitbreiden nadat de verkoop van lichte voertuigen in de VS in 2012 met 13 procent gestegen is tot 14,5 miljoen stuks. Dat is de beste jaarprestatie in vijf jaar.

"We zijn enthousiast over de groeikansen in 2013," aldus Joe Hinrichs, vice-voorzitter van Ford, in een interview met Bloomberg Television. "Het aanwerven van personeel heeft te maken met de ondersteuning en uitbouw van 'geweldige' nieuwe producten", verduidelijkte de topman.

Vorig jaar introduceerde Ford nieuwe versies van zijn best verkochte modellen op de Amerikaanse markt, de Fusion en de Escape. Dit jaar moet de Lincoln MKZ sedan het segment van de luxemodellen aanvuren.

Ford mikt voor Noord-Amerika op een toename van 750.000 voertuigen in het eerste kwartaal van dit jaar, of een stijging met 11 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Donderdag maakte de Amerikaanse autoreus bekend dat het kwartaaldividend verdubbeld wordt tot 10 dollarcent per aandeel. De uitbetaling van het kwartaaldividend kost Ford 380 miljoen dollar.

Ford beloofde de vakbonden eerder al om tegen 2015 12.000 nieuwe banen te creëren in de VS. Het autoconcern telde eind vorig jaar 28.000 werknemers. Dat zijn er 3.000 meer dan in 2009, toen de Amerikaanse autoverkoop naar het laagste peil in 27 jaar kelderde. In 2006 waren er nog 38.600 werknemers in dienst bij de Amerikaanse vestigingen van Ford.

Terwijl Ford prima presteert op thuismarkt Noord-Amerika, gaan de poorten van Europese vestigingen - zoals onder meer in Genk - genadeloos dicht. Als gevolg van die ontmanteling sneuvelen duizenden banen in Europa. (BO/Bloomberg)

Ford Motor Company is op zoek naar 2.200 werknemers om de heropleving van de autoverkoop in de VS het hoofd te bieden.De vorige keer dat Ford massaal ging aanwerven, dateert van 2001. Toen kwamen er 3.300 nieuwe werknemers in dienst bij de tweede grootste autobouwer in de VS.Ford wil uitbreiden nadat de verkoop van lichte voertuigen in de VS in 2012 met 13 procent gestegen is tot 14,5 miljoen stuks. Dat is de beste jaarprestatie in vijf jaar. "We zijn enthousiast over de groeikansen in 2013," aldus Joe Hinrichs, vice-voorzitter van Ford, in een interview met Bloomberg Television. "Het aanwerven van personeel heeft te maken met de ondersteuning en uitbouw van 'geweldige' nieuwe producten", verduidelijkte de topman.Vorig jaar introduceerde Ford nieuwe versies van zijn best verkochte modellen op de Amerikaanse markt, de Fusion en de Escape. Dit jaar moet de Lincoln MKZ sedan het segment van de luxemodellen aanvuren.Ford mikt voor Noord-Amerika op een toename van 750.000 voertuigen in het eerste kwartaal van dit jaar, of een stijging met 11 procent in vergelijking met een jaar eerder. Donderdag maakte de Amerikaanse autoreus bekend dat het kwartaaldividend verdubbeld wordt tot 10 dollarcent per aandeel. De uitbetaling van het kwartaaldividend kost Ford 380 miljoen dollar. Ford beloofde de vakbonden eerder al om tegen 2015 12.000 nieuwe banen te creëren in de VS. Het autoconcern telde eind vorig jaar 28.000 werknemers. Dat zijn er 3.000 meer dan in 2009, toen de Amerikaanse autoverkoop naar het laagste peil in 27 jaar kelderde. In 2006 waren er nog 38.600 werknemers in dienst bij de Amerikaanse vestigingen van Ford. Terwijl Ford prima presteert op thuismarkt Noord-Amerika, gaan de poorten van Europese vestigingen - zoals onder meer in Genk - genadeloos dicht. Als gevolg van die ontmanteling sneuvelen duizenden banen in Europa. (BO/Bloomberg)