Ford wil naast de fabriek in Genk ook twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk sluiten, in Southampton en Dagenham. De Amerikaanse autobouwer heeft de berichten daarover bevestigd.In de Britse fabrieken verdwijnen circa 1.400 banen. In Southampton wordt de bestelwagen Transit geproduceerd, terwijl in Dagenham (Essex) onderdelen worden gemaakt. Ford wil beide fabrieken in de loop van volgend jaar sluiten.

Ford verwacht dit jaar in Europa een monsterverlies van meer dan 1,5 miljard dollar (1,15 miljard euro) te boeken, zo legt het bedrijf uit in een persbericht.

Meer dan 6.000 jobs

Gisteren waren er al geruchten dat Ford na Genk, waar 4.300 mensen werken, ook Southampton zou sluiten.

Met Southampton en Dagenham erbij komt het totale jobverlies door de herstructurering bij Ford in Europa uit op ongeveer 5.700 directe banen. Eerder werden al 500 banen geschrapt. (AFP/Belga/KVDA)

Ford wil naast de fabriek in Genk ook twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk sluiten, in Southampton en Dagenham. De Amerikaanse autobouwer heeft de berichten daarover bevestigd.In de Britse fabrieken verdwijnen circa 1.400 banen. In Southampton wordt de bestelwagen Transit geproduceerd, terwijl in Dagenham (Essex) onderdelen worden gemaakt. Ford wil beide fabrieken in de loop van volgend jaar sluiten. Ford verwacht dit jaar in Europa een monsterverlies van meer dan 1,5 miljard dollar (1,15 miljard euro) te boeken, zo legt het bedrijf uit in een persbericht. Meer dan 6.000 jobs Gisteren waren er al geruchten dat Ford na Genk, waar 4.300 mensen werken, ook Southampton zou sluiten. Met Southampton en Dagenham erbij komt het totale jobverlies door de herstructurering bij Ford in Europa uit op ongeveer 5.700 directe banen. Eerder werden al 500 banen geschrapt. (AFP/Belga/KVDA)