Die kosten omvatten de verwachte economische vertraging, de daling van het pond en de herinvoer van douanerechten tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa, aldus Ford in een verklaring. Volgens de autobouwer zullen die factoren 'een zware impact' hebben op de activiteiten van Ford in het Verenigd Koninkrijk en Europa, 'hetgeen zich mogelijk zou kunnen vertalen in een kost van 800miljoendollar in 2019'.

De autobouwer gaf in 2017 al te kennen dat een brexitzonderakkoord hem zowat een miljard dollar zou kunnen kosten. Ford erkent dat de situatie 'hoogst onzeker' is, maar benadrukt dat het rekent op een onderhandelde uitstap uit de Europese Unie en op een transitieperiode.

Die kosten omvatten de verwachte economische vertraging, de daling van het pond en de herinvoer van douanerechten tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa, aldus Ford in een verklaring. Volgens de autobouwer zullen die factoren 'een zware impact' hebben op de activiteiten van Ford in het Verenigd Koninkrijk en Europa, 'hetgeen zich mogelijk zou kunnen vertalen in een kost van 800miljoendollar in 2019'. De autobouwer gaf in 2017 al te kennen dat een brexitzonderakkoord hem zowat een miljard dollar zou kunnen kosten. Ford erkent dat de situatie 'hoogst onzeker' is, maar benadrukt dat het rekent op een onderhandelde uitstap uit de Europese Unie en op een transitieperiode.